Ak Parti’li Lokman Ayva Çözüm Sürecini Anlattı

AK Parti eski Milletvekili Lokman Ayva, Yalova'da gelerek çözüm sürecini anlattı.

Ak Parti’li Lokman Ayva Çözüm Sürecini Anlattı
Bu sürecin ülkenin insanlarının iyiliği için var olduğunu dile getiren Ayva, "Eğer Türkiye iyi olacaksa varsın AK Parti batsın" dedi.

İlk AK Parti il binasında partililerle buluşan Ayva, burada sürecin önemini anlattı. Terör örgütü ile hiçbir pazarlığın yapılmadığını söyleyen Ayva, "Bu vatanın edebiyata değil çalışmaya ihtiyacı var. Bu vatan için çalışmayan arkadaşlar her şeylerini külahıma anlatsınlar. Bu vatan ve bu vatanın insanları için çalışacaksın. Türkiye'nin başına çeşitli vesilelerle çeşitli şeyleri musallat ettiler. Gelişmemizi engellemek için her engeli önümüze koydular. PKK da bunlardan birisi. Bu terör örgütünden hepimiz zarar görüyoruz. Sadece ensesi kalın olanlar zarar görmedi bugüne kadar. Emperyalist ülkelerin güdümünde gidenler tutup bizim çocuklarımızı birbirine kırdırdı. Biz acılarda buluşmak zorunda değiliz. Biz artık bu süreçle acılarda buluşma sürecini bitiriyoruz. Çirkin ve pis bir savaşın kazananı olmaz. Onurlu bir barışın ise kaybedeni olmaz. Bizim arzumuz bu. Bizin terör örgütü ile pazarlık yapma durumumuz yok. Şu anda terör örgütünün alternatifi yok. Türkiye yaptığının daha iyisini yapabilecek durumda ve bunu da yapmaya devam edeceğiz. İnsanımız için ne gerekiyorsa en iyisini yapacağız. Birisi bize baskı yapıyor ya da istiyor diye bunu yapmıyoruz. İnsanımız buna layık diye yapıyoruz" dedi.

Kürtçe konuşan vatandaşların bir zamanlar hapse atıldığını hatırlatan Ayva, "Ahmet Kaya'nın başına geleni biliyorsunuz. O çirkinliklerin tekrar bu ülkede olmaması lazım. Birisi Kürtçe konuştu, Kürtçe müzik dinledi diye hapse atılmamalı. Bu ne kadar insani bir durum. Hepimiz farklıyız. Bu farklılıkları suçlamak ise insanın kendisini inkar etmek demektir. Bu güzel vatanı birilerinin oyuncağı haline getirmeyelim. Birilerinin at koşturup bizi bir birimize düşürdüğü bir yer olmasın Türkiye. Bize insanlarımız lazım. Şahsi hırs ve menfaatlerimiz değil. AK Parti Türkiye için var bu, insanlar için var. Eğer Türkiye iyi olacaksa varsın AK Parti batsın" diye konuştu.

Akil adamlar heyetine yönelik eleştiri ve saldırıları da değerlendiren Ayva, düzgün bir üslupla eleştiri yapılmasının sürece katkısı olacağını, ancak saldırıda bulunmanın ve vatan hainliği ithamlarının zavallıca bir tutum olduğunu söyledi.

AK Parti'nin halkı ikna için meydanlarda olduğunun da altını çizen Ayva, "Akil adamlar heyetlerine eleştiriler elbette yapılabilir. Hatta bunun olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu işi çirkinleştirmemek lazım. Vatan hainliği ile itham etmek çok yerinde bir tutum değil. Etik bir durum da değil. Tepki gösterenler de gidip fikirlerini anlatsınlar. Kim ikna ederse halk onu kabul edecek. AK Parti olarak herkes ikna noktasında çalışıyor. Kimseyi zorlamıyoruz ki. Bunun dışındaki tepkiler ve davranışlar şık değil. Yapan kendisine yakıştırıyorsa onun için üzülürüm. Böyle bir yaklaşımı da zavallıca buluyorum" dedi.

Buradaki açıklamaların ardından sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Lokman Ayva geceyi Yalova'da geçirecek. Ayva yarın da esnaf ziyaretinde bulunacak.
Kaynak: İHA