Seyfe Gölü'ne Gelen Ziyaretçiler, Buradaki Tatlı Su Göletinde Balık Tutarken, Flamingo, Turna, Pelikan ve Çeltikçi Kuşlarını İzleme Şansını Da Elde Ediyor

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü'ne gelen ziyaretçiler, buradaki tatlı su göletinde balık tutma ve farklı türdeki kuşları izleme şansı buluyor.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte Seyfe Gölü ve yanı başındaki tatlı su göletinde görsel bir şenlik yaşandığını söyledi.

Binlerce pelikan, flamingo, turna ve çeltikçi kuşunun buraya göç etmeye başladığını ifade eden Çetiner, göletteki balıkların ayrı bir güzellik oluşturduğunu dile getirdi.

Seyfe, Horla ve Malya pınarlarından su girişi ve yağışlarla birlikte göldeki su seviyesinin yükseldiğini aktaran Çetiner, şöyle konuştu:

"Bu gelişmeler, Seyfe Gölü'ne canlılık getirdi. Geçtiğimiz dönemde 15 yıl sonra pelikanlar ve çeltikçi kuşlarına ev sahipliği yaptık. Kuğularımız gelmişti. Diğer kuşların yanı sıra binlerce flamingo ve turnayı izliyoruz. Dünyada nesli tükenmekte olan kuşlar listesine giren toy kuşunu görme şansına sahibiz."

Buradaki gölete birkaç yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yaklaşık 15 bin balık bırakıldığını anımsatan Çetiner, "Son bir yılda gölette balık çeşitliliği de arttı. Kuş cennetine gelenler, gölette olta ile balık tutuyor. Bu arada binlerce kuşu izleme şansına sahip oluyor" dedi.

Ömer Çetiner, bu güzelliklerin devam etmesi, kuş cennetindeki su seviyesinin korunması için Seyfe Gölü Yönetim Planı'nın ve Sulak Alanlar Komisyonu'nda alınan kararların kararlı bir şekilde uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Abdullah Yıldız / İsmail İçer

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA