Şehit Fethibey Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi

Değişik kategorilerde birçok başarıya imza atan Özel Şehit Fethibey İlkokul ve Ortaokulu bu başarılanına bir yenisini daha ekledi.

Şehit Fethibey Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi
Hafta sonunda İzmir’de Yamanlar Koleji tarafından düzenlenen matematik olimpiyatları sınavına katılan Özel Şehit Fethibey Ortaokulu öğrencisi 2 bini aşkın öğrenci arasından 26’ıncı olarak bronz madalya kazandı. Cumartesi günü İzmir’de yapılan yarışma ile ilgili olarak bir açılamada bulunan Özel Şehit Fethibey Ortaokulu Müdürü Dindar Akgül, “Okulumuz geçtiğimiz yıllarda elde ettiği başarılarını devam ettirmek için elinden gelen tüm gayreti sarf ediyor. Bu yıl ulusal olimpiyatlarda öğrencilerimizden birçok madalya bekliyoruz. Cumartesi günü de Yamanlar Kolejinin düzenlemiş olduğu olimpiyatta öğrencimiz bronz madalya alma hakkını kazandı. Öğrencilerimizin elde etmiş oldukları bu başarı bizleri de son derece mutlu ediyor. Bu başarılarımız her geçen gün artmaya devam edecektir” dedi

Özel Şehit Fethibey Ortaokulu Olimpiyat Öğretmeni Yasin Eren ise “Öğrencilerimize 6’ıncı sınıftan itibaren özel matematik çalıştırarak, daha fazla olimpiyat başarısı elde etmelerine çalışıyoruz. Yaptığımız yoğun çalışmalar ile haftada 15-20 saat matematik dersi veriyoruz. Bu çalışmaların sonucunda ulusal veya uluslar arası sınavlara girip madalya elde etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl girdiğimiz sınavlarda toplam 15 madalya elde ettik. Bu yıl ise hedefimiz 30 madalyaydı. Şuana kadar girdiğimiz 3 sınavdan 20 madalya elde ettik. Önümüzde daha sınavlar var inşallah bu sayı 30’a ulaşacaktır. Bu hafta sonunda İzmir Yamanlar Koleji’nin gerçekleştirmiş olduğu 71 ilden 532 okulun katıldığı 2 bin 500 öğrencinin olduğu sınavda 6’ıncı sınıflardan Yusuf Tereme isimli öğrencimiz Türkiye 26’ıncısı olarak bronz madalya kazandı. Bunun dışında bir öğrencimiz Türkiye 43’üncüsü bir öğrencimizde Türkiye 49’uncusu oldu. Bu başarılarımız önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır” diye konuştu.

Bronz madalya kazanan Yusuf Terme isimli öğrenci ise bu yıl bronz madalya kazandığını, ancak önümüzdeki yıl altın madalyanın sahibi olmak için çalışmalara şimdiden başladığını kaydetti.

Kaynak: İHA