Fırtına Bayburt’ta Hayatı Felce Uğrattı

Bayburt’ta etkili olan ve gece geç saatlere kadar devam eden rüzgar çatıları uçurdu ve bazı araçlarda hasara neden oldu.

Fırtına Bayburt’ta Hayatı Felce Uğrattı
Özellikle Kaleardı Mahallesi'nde etkili olan ve bazı binaların çatılarının uçmasına neden olan rüzgar, çatılardan uçurduğu sac ve tahtaların etrafa savrulmasına neden oldu. Mahalle sakinleri, gece saat 01.00 civarında çatıların uçtuğunu ve korkulu dakikalar yaşadıklarını ifade ettiler.

Uçan çatıların çevrede bulunan bazı araçlara zarar vermesi araç sahiplerini üzüntüye sevk ederken insanlara zarar vermemesinin sevindirici olduğunu söyleyen bazı mahalle sakinleri. Araçlarının kaskosu olanlar sabahın erken saatlerinden itibaren araçlarına rapor tutturduklarını ve servislere götürdüklerini söyledi.

Kaleardı mahallesinde ikamet eden ve aracını kısa bir süre önce aldığını ifade eden ve ismini açıklamayan araç sahibi, kredi alarak aracını kısa bir süre önce aldığını kasko yaptırmak için fırsatı dahi olmadığını söyleyen araç sahibi ne yapacağını şaşırdığını dile getirdi.

Şehit Osman dağındaki bayrağın dahi yırtılmasına sebep olan sert rüzgarın çatıları uçurması ve araçlara zarar vermesi çatı yapımları konusunda değişik eleştirilere neden olurken en büyük teselli can kaybı veya yararlanmaların olmaması oldu .
Kaynak: İHA