Bdp Şanlıurfa İl Yönetiminden Çakıcı ve Aker Ailelerine Taziye Ziyareti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa il yönetimi, Abdullah Öcalan'ın 64'üncü doğum günü kutlamalarına katılmak üzere Batman'dan Halfeti'ye giden konvoyda meydana gelen kazada hayatını kaybeden Ali Çakıcı ve Salih Aker için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Bdp Şanlıurfa İl Yönetiminden Çakıcı ve Aker Ailelerine Taziye Ziyareti
Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlamak amacıyla Batman'dan Halfeti'ye doğru yola çıkan konvoyda meydana gelen kazada hayatını kaybeden Ali Çakıcı ve Salih Aker için kurulan taziye çadırlarına yönelik taziye ziyaretleri devam ediyor. Aralarında Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, BDP Şanlıurfa il yönetimi ile BDP PM meclis üyeleri, BDP Batman il yöneticileri, Batman Belediye yöneticileri bulunduğu kalabalık grup, Salih Aker’in taziyeleri kabul ettiği Şirinevler Mahallesi taziye evini, ardından Ali Çakıcı için Petrol Mahallesi Siirt Çevre Yolu üzerinde kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Taziyelerde kısa bir konuşma yapan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Çakıcı ve Aker’in hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 30 yıldır Kürt halkının çok çetin ve zor şartlar altında bir yaşam ve özgürlük mücadelesi verdiğini söyleyen Mehmet Öcalan, “Bu mücadele sürecinde halkımız çok büyük acılar çekti, çok büyük bedeller ödedi.

21. yüzyılda verilecek bir mücadele çok bilinçli ve örgütlü verilmek durumundadır. 30 yılda 40 insanımızı yitirdik. İnsanlarımız yaşamlarını yitirmeye devam ediyor. Ama bugün gelinen aşamada bize dayanma gücü veren tek şey, artık Kürt sorunun çözümü yakın olduğunu bilmemizdir. Bizi hala derinden üzen insanlarımızın hayatını yitirmesidir. Son olarak bu iki insanımız, bu iki kardeşimiz bu mücadele uğruna, Kürt halkının öncü olarak kabul ettiği Sayın Öcalan’ın doğum günü kutlamaları için başlatılan bir yolculukta yaşamını yitirdiler. Ailesinin, yakınlarının, sevenlerinin ve halkımızın başı sağ olsun diyorum" dedi

Kaynak: İHA