Medeniyetler Korosu'nun Konseri Büyük İlgi Gördü

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Kampus Salonu’nda düzenlenen Antakya Medeniyetler Korosu konseri, geniş katılımla gerçekleştirildi.

Medeniyetler Korosu'nun Konseri Büyük İlgi Gördü
Programa, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, protokol üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üç semavi dine mensup farklı mesleklerden kişilerin oluşturduğu Medeniyetler Korosu; Müslüman, Hıristiyan ve Musevilere ait dini eserlerden örnekler seslendirdi. Koro Başkanı Yılmaz Özfırat, topluluğun en önemli misyonunun tüm dünyaya ‘barış’ mesajları iletmek olduğunu vurguladı. Özfırat, şunları söyledi: “Koromuzu oluşturan arkadaşlarım meslek sahibi, farklı din ve mezhepten kişiler. Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız arkadaşlarımız, kardeşlerimiz. Bu birlikteliğin en güzel örneklerinden biri de bizim koromuz. Koromuz ‘barış’ söylemlerini, gittiği her yere taşıyor. Farklı dillerde eserler seslendiriyoruz.” Koronun üç farklı dilde seslendirdiği Sarı Gelin Türküsü, izleyicilerden büyük alkış aldı. Konser, ‘Memleketim’ adlı eserle sona erdi. Konser sonunda Rektör Özer tarafından koro başkanı Özfırat’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.