'kumbaram Dolsun Turhal Kitap Okusun' Kampanyası Başladı

Tokat’ın Turhal ilçesinde 'Kumbaram Dolsun, Turhal Kitap Okusun' projesinin startı verildi.

'kumbaram Dolsun Turhal Kitap Okusun' Kampanyası Başladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 'Türkiye Okuyor' ve 'Okullar Hayat Olsun' projeleri kapsamında Turhal'da kitap şenliği düzenlendi.

İlçede kitap okuma oranının yükseltilmesi, küçük tasarruflarla kitap almaya teşvik edilmesi ve öğrencilerin kendi harçlıklarından aldıkları kitaba sahiplenerek aldığı kitabı okuması için ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap kumbarası ve kitap fişi dağıtıldı. Uygulama ilk olarak Turhal Alparslan Ortaokulu'nda düzenlenen programla başladı.

Okulda Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak ve Turhal Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören, öğrencilere kitap kumbarası ve kitap fişi dağıttı.

Yapılan uygulamadan memnuniyet duyan öğrenciler yetkililere teşekkür ederek sevinç çığlıkları attı. Amaçlarının ilçede kitap okuma oranını artırmak ve çocuklara kitap sevgisini aşılamak olduğunu kaydeden Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, “Öğrenciler uygulamadan çok memnun kaldı. Ay sonuna doğru kitap şenliği ve konu ile ilgili olarak çeşitli programlar yapılacak. Ben şimdiden öğrencilerin harçlıklarını biriktirerek çok kitap almasını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Gözen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak ve Turhal Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören ise öğrencilere harçlıklarını biriktirerek çok sayıda kitap almalarını tavsiye etti .