Bursa’da 23 Tesis İçin Hibe Sözleşmesi İmzalandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde yürütülen 'Tarıma Dayalı Yatırımlar 2012/7. Etap Uygulamaları' kapsamında Bursa’da programa alınması uygun bulunan 23 tesis için hibe sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.

Bursa’da 23 Tesis İçin Hibe Sözleşmesi İmzalandı
Bursa Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, AK Parti Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ve proje yatırımcıları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali yardımcısı Hüseyin Eren, Bursa’nın, 4-5 gıda ürününde rekor üretim düzeyine sahip olduğunu hatırlattı. Sanayi kurulurken, tarım alanlarının kurban edilmemesini isteyen Eren, şehre Tarımsal Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının da faydalı olacağını kaydetti.

Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise hibe projelerini çok önemsediklerini ve sayılarının artmasını beklediklerini dile getirdi. Yıldırım, “800 milyonluk bir hibe uygulaması yapılan ülkede, son 6-7 yılda Bursa’nın yerini yeterli bulmuyorum. Bursa’nın, payını daha da artırması gerekiyor. Daha çok proje hazırlanarak gönderilmelidir.” diye konuştu.

Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik de hibe desteği kazanan projeler hakkında bilgi verdi. 2013 yılında kendilerine 46 proje geldiğini ve bunun 23’ünü bakanlığa gönderdiklerini belirten Çelik, gönderilen projelerin tamamının yatırım programına alındığını vurguladı. Hibe sözleşmesi imzalanan 23 projeden 9’unun yeni yatırım, birinin tamamlama yatırımı ve 13’ünün de modernizasyon projesi olduğunu anlatan Çelik, projelerin toplam maliyetinin ise 16,6 milyon TL olduğunu kaydetti.

Çelik, yatırımcıya 6,6 milyon TL hibe desteği yapılacağını sözlerine ekledi. Hibe desteği kazanan Marmarabirlik Genel Müdürü İbrahim Minareci ise Orhangazi Kooperatifi ve İznik Kooperatifi için hibe desteği aldıklarını dile getirdi .