937 Gün Sonra Naaşları Alınan Aygün Kardeşlerin Cenaze Namazı Brüksel'de Kılındı

Belçika tarafından cenazeleri 937 gündür 'soruşturma kapsamında gerekebilir' denilerek Türkiye'ye götürülmesine müsaade edilmeyen ve morgda bekletilen Uğur ve Süleyman Aygün kardeşlerin bedenleri bugün morgdan alınarak cenaze namazlarının kılınması için Brüksel'deki Fatih Camii'ne getirildi.

Kalabalık bir cemaat tarafından cenaze namazları kılınan kardeşleri son yolculuklarına uğurlamak için Belçika Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve Belçika Diyanet Başkanı Halife Keskin de hazır bulundu.

Öğle namazı öncesi tabutların başında konuşan Fatih Camii Dernek Başkanı Osman Duran son üç yıldır yaşananlara isyan ettiğini belirterek, “Çok üzücü olay yaşadık. Bizim kendi cenazemizi kendi çocuklarımızı gelenek ve göreneklerimize göre neden defnedemiyoruz bilmiyorum. Bunu anlayamadık bir türlü. Avrupa'nın demokrasisi şayet böyleyse bizim diyecek bir şeyimiz yok. Avrupa'da Türkleri hazmedemiyorlar gibi geliyor bana. Hakikaten çok acı. Camimize, minaremize karşı geliyorlar. Anlatamıyoruz biz bunlara. Ya bizi anlamak istemiyorlar ya da biz anlatamıyoruz” dedi.

Cenaze namazı sonrası konuşmakta zorlanan acılı babanın hislerine tercüman olmaya çalışan Fatih Camii İmamı ayrıca, “Özelde Vahit amcamız genelde tüm milletimiz gerek Avrupa'dan gerek Türkiye'den bu olayın takipçisi oldular. Allah’ım hepsinden razı olsun. Dünyanın her tarafından tepkiler aldık. Buradaki hukuk sistemi böyle diyor bizim ona diyecek bir şeyimiz yok. Neticede devlet yetkililerimiz çok mücadele ettiler ve sonuçta alabildik cenazelerimizi. Acılı günümüz diyecek bir şey yok. Vahit amcamız çok üzgündü. Ama söylenecek tek şey Allah'tan geldiğimiz ve ona dönecek olduğumuzdur. Biz kadere teslim olan bir inancın sahipleriyiz ve bu bizim kaderimizse ona teslim olduk dedi.

Acılı baba Vahit Aygün ise zor da olsa birkaç kelime ile konuşarak, “Allah çaba gösteren ve gelen herkesten bin kere razı olsun. Çok teşekkür ederim başka konuşacak bir durumum yok. İnşallah yarın Emirdağ, Güveçci Köyü'nde toprağa vereceğiz” dedi.

Vahit Aygün daha sonra Diyanet Merkezi'nde Belçika Büyükelçisi Mehmet hakan Olcay'ın taziyesini aldı .
Kaynak: İHA