Antalya'da Eşinden Ayrıldıktan Sonra Oturduğu Evden De Çıkarılan 53 Yaşındaki Ekici, Kapalı Bir Kamyon Kasasına Sığındı

Şamil Kahveci - Antalya'da eşinden ayrıldıktan sonra yaşadığı evden de çıkarılan Erdal Ekici, 5 yıldır derme çatma düzeneklerle ev haline getirmeye çalıştığı paslı bir kamyon kasasında yaşam mücadelesi veriyor.

Serik ilçesinin Aşağıçatma köyünde oturan 53 yaşındaki Ekici, köylerinde ortak hisselerinin bulunduğu akrabalarıyla miras paylaşımı nedeniyle sorun yaşadı. Bu süreçte eşinden de ayrılan Ekici, 2008 yılında kaldığı evden çıkarılması üzerine kullanılmayan bir kapalı bir kamyon kasasına sığındı.

Büyük bölümü paslanan ve birçok yerinde delik olan yaklaşık 10 metrekare büyüklüğündeki kamyon kasasına elektrik ve su tesisatı bağlayan Ekici, 5 yıldır zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikisi üvey 6 kardeşinin babalarından kalan arazideki payını vermediğini öne sürerek, eşinden ayrılmasında miras paylaşımı nedeniyle yaşadığı olayların etkisi olduğunu söyledi.

İki çocuğundan evli olan kızıyla görüşmediğini, bir otelde çalışan oğlundan da yardım görmediğini ifade eden Ekici, geçimini seralarda gündelik işler yaparak sağladığını anlattı.

Yemeklerini çevreden topladığı odunlarla yaktığı ateşte pişirdiğini belirten Ekici, zor şartlara rağmen gündelik yaşamını kolaylaştırabilmek için kendince çözümler oluşturmaya çalıştığını dile getirdi.

Kamyon kasasında bir yatak ve gündelik işler için kullandığı malzemelerin bulunduğunu bildiren Ekici, "Serik Kaymakamlığından zaman zaman gıda yardımı alıyorum. Şimdilik bu şekilde idare ediyorum. Ama yaşlılık günlerimi düşünemiyorum" dedi.

-Deniz Feneri'nden yardım eli-

Öte yandan durumundan haberdar olan Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciği tarafından, Ekici'ye prefabrik ev verilmesi kararlaştırıldı.

Derneğin Antalya temsilcisi Ahmet Sargın tarafından ziyaret edilen Ekici'ye, 2011 yılında sel felaketi yaşanan Serik'in Haskızılören köyündeki selzedeler için yaptırılan ve şu an atıl halde bulunan tek odalı prefabrik evlerden biri verilecek.

Ekici'nin ev olarak kullandığı kamyon kasasının yerine yerleştirilecek prefabrik evde yatak, dolap ve mutfak bulunuyor.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA