Ak Parti Siirt İl Meclisi Toplantısı Yapıldı

Siirt Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı, AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, hükümetin kararlı adımları sayesinde, ülkede yaşanan son 30 yıllık çatışmalı sürecin çözüm noktasına geldiğini ifade etti.

Ak Parti Siirt İl Meclisi Toplantısı Yapıldı
Milletvekili Demirkıran yaptığı konuşmada, "Kuşlar bile özgür uçamadı, ağaçlar yok edildi, hayvanlar öldürüldü. Ancak gelinen süreçte hükümetimizin kararlı hedefleri ile, önce imha ve inkar politikaları yok sayıldı, annelerin ağlamaması, gençlerin öldürülmemesi için hükümetimiz iki elini taşın altına koyarak süreci başlattı ve gelinen süreçte akil insanlar topluluğu oluşturuldu. Artık annelerin ölmemesi için herkes sürece destek vermelidir. Bu işin çözüm sürecine kavuşmasını istemeyenler vardır ki, bunlar kanla beslenenler, şiddeti sevenler, rantı dönenlerdir. Artık anneler ağlamasın, anneler ‘artık çocuğum eve gelecek mi’ diye kuşkuya kapılmasın. Batıda bulunan partimizin 45 milletvekili bölgeye geldi, geliyor. Bu milletvekillerimiz bir baba ile yapılan görüşmede ‘bir oğlum asker bir oğlum da dağda’ demiş. Kim diyebilir ki, bu asker ile dağdaki kardeşi bilmeden karşı karşı gelip birbirlerine kurşun sıkacaklar. Yıllarca kardeşi kardeşe kırdırttılar, Kürtçeyi, Arapçayı yok saydılar. İşte bizler bunların önüne geçmek için, Kürtçe'nin ve Arapça'nın asimile olmasının önüne geçmek için, Siirt Üniversitesi bünyesinde Yaşayan Diller Enstitüsü’nü kurduk, çalışmalar başlattık" dedi.

Türkiye'nin normalleştiğini de söyleyen Demirkıran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de yaşam koşulları genişletildi, özgürlükler kolaylaştırıldı. Yani bir Alman, bir Japon’un kendi öz değeri, hakkı ve özgürlüğü ne ise, biz de özgürlüğün bir Arap'ın, bir Kürt'ün, giyimde de, dininde de dilinde de en tabi hakkı olduğunu söylüyoruz. Türkiye’de mağdurum, mazlumum diyen herkesin hakkının tesisi için çalışıyoruz." Toplantıya; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve aynı zamanda Siirt Koordinatörü olan Sıtkı Güvenç ve parti üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA