Vali Ata Köye Yapılacak Eğitim Kampüsünü İnceledi

Gaziantep Valisi Erdal Ata, köylerde okuyan öğrencilerin daha iyi eğitim görebilmeleri için bir eğitim kampüsü yapacaklarını söyledi.

Vali Ata Köye Yapılacak Eğitim Kampüsünü İnceledi
Gaziantep’e bağlı Sarıt Köyü’nü ziyaret eden Vali Ata, Sarıt Köyü’nde yapılması planlanan eğitim kampüsünün yapılacağı araziyi inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Sarıt Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Ata, burada, okul yetkililerinden, okulun eksiklikleri hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Ata,okulun yanında kooperatife ait arsanın bulunduğunu ve muhtarlığın bu arsayı Valiliğe verdiğini belirterek şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin, daha rahat okuyabileceği, kalabileceği bir eğitim kampüsü gibi bir tesis kuracağız. Burada bir öğrenci yurdu, bir ortaokul, bir lise binası yapmayı planlıyoruz. İnşallah 2013 yılında belki bunların tamamı olmaz ama bir kısmının inşaatına başlayabiliriz. Burası merkezi bir köy olduğu için civar köylerden de buraya öğrenciler geliyor. Onların daha rahat okuyabileceği kalabilecekleri bir eğitim kampüsü gibi bir tesis kuracağız” Yapılan ziyarete, Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi de katıldı.

Kaynak: İHA