'Savunma Mesleği Zor Bir Süreçten Geçiyor'

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, savunma mesleğinin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Hukuksuz müdahale ve saldırıların, acilen mesleğin bütünüyle yeniden gözden geçirilmesini zaruri kıldığını öne sürerek, “Tam bir dayanışma içinde olmamız gereken günler yaşıyoruz. Son Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) uygulamaları, savunma mesleğinin icrasını daha da zor hale getirmiştir.” dedi.

Manisa Barosu tarafından, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk koyuldu. Baro Başkanı Balkız, burada yaptığı konuşmada son günlerde yargı mensupları ve avukatlara saldırıların arttığını, bunlardan kendilerinin de nasibini aldığını dile getirdi: “Yakın tarihte bir meslektaşımız, mesnetsiz bir iftira sonucu güvenlik güçlerinin ve bir savcımızın görev sınırlarını aşan kötü muamelesiyle karşılaştı. Başka bir meslektaşımız da icra memurunun kendisini haciz mahallinde bırakıp gitmesi sonucu borçlu yakınlarınca darp edildi. Bu saldırılara yetkilerinin ilgisiz kalması, saldırganı cesaretlendirmektedir. Mesleğimize saldırılar nereden ve kimden gelirse gelsin, sonuna kadar direnecek ve hukuk içinde kalarak mücadele edeceğiz. Avukata saldırı, hiç kimsenin yanına kâr kalmayacaktır. Bir yandan yetkilileri göreve, diğer yandan bütün meslektaşlarımızı bu çatı altında dayanışmaya ve güçlerimizi birleştirmeye davet ediyorum.” Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Eniz Yavuz Yıldırım ise savunması güçlü olmayan bir adalet sisteminin topal ve eksik kalacağı konusunda bütün hukukçuların hemfikir olduğunu söyledi.

Yıllardır devam eden, savunmanın daha da güçlendirilmesi ve kurumlaştırılması yönündeki gayret ve çalışmaları bildiklerini dile getiren Yıldırım, “Bu noktada daha ciddi gayretlere, daha ciddi sonuçlara ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu hususlarda daha somut adımların atılacağını ümit ediyoruz.” dedi.

Törenine Adalet Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Limoncuoğlu ve avukatlar da katıldı.