Kuzguncuklu Fazilet Üniversitede

Bursa Devlet Tiyatrosu, eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı “Kuzguncuklu Fazilet” adlı oyunuUludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde sahneledi.

Kuzguncuklu Fazilet Üniversitede
Uludağ Üniversitesi çalışanları ve öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği ve Galip Erdal’ın yönettiği oyunda, İkinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye anlatılıyor.

Prof Dr. Müfit Parlak, ''Savaş sonrası bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de büyük yokluklar ve acılar yaşanmıştı. Varlık vergisi de tam bu günlere rastlamıştır. Vergisini ödeyemeyenlerin Aşkale’ye sürgün edildiği o yıllarda, Kuzguncuklu Fazilet, fırsatçılık yaparak kazanç elde etmektedir. Kazanç için her yolu mubah bilen bu kadın, ne namuslu vergi tahsil memuru kocasını, ne oğlunu, ne de gencecik üvey kızını düşünür. Onun düşündüğü tek şey, vergisini ödeyemeyenlerin haraç mezat satılan mallarını ele geçirmektir'' dedi.

Böyle bir oyun Uludağ Üniversitesi'nde sahnelendiği için mutlu olduğunu söyleyen Parlak, ''Uludağ Üniversitesi'nde çeşitli tiyatro etkinlikleri devam edecek'' dedi.

Kaynak: İHA