Bakan Eker: Bölge Halkı Çözüm Sürecinin Arkasında

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecinde herkese büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Diyarbakır'ın ve bölgenin barışa ve kardeşliğe hasret kaldığını belirten Eker, bölge halkının sürecin arkasında olduğunu dile getirdi.Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) Green Park Otel'de verildiği yemeğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Alaaddin Korkutata, milletvekilleri ve STK temsilcileri katıldı.

Yemeğin ardından çözüm süreciyle ilgili konuşan Eker, Diyarbakır'ın tarihi günlerden birini yaşadığını dikkati çekti. Ülkenin 39 ayrı şehrinden 45 milletvekilinin Diyarbakır'a gelerek 8 ilçeyi ziyaret ettiğini ifade eden Eker, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, onun başlattığı süreçle bu topraklarda birlik ve beraberliği, huzur ve güveni, kardeşlik ve aidiyet duygusunu tekrar geliştirme kararlığındayız. Bu süreçte herkese büyük sorumluluk düşüyor." dedi.

Diyarbakır'ın uzun süreden bu yana barışa ve kardeşliğe hasret kaldığını vurgulayan Eker, bundan dolayı halkın büyük bir istekle çözüm sürecinin arkasında durduğunu belirterek, "Bunu görmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Millet, çözüm sürecini destekliyor." dedi.

Birçok teşvik kanununun çıkarılmasına rağmen Diyarbakır ve bölgeye yatırımcı getiremediklerini kaydeden Eker, çözüm süreciyle yaşanan olumlu havanın iş dünyasına da yansıdığını ifade etti.

Eker, "Umut havası Diyarbakır'a ve bölgeye yatırımcı çekmeye yetti. El ele, gönül gönüle binlerce yıl nasıl türküler söylediysek, şimdi de geleceğe doğru birlikte barış, kardeşlik ve özgürlük türkülerini söyleyeceğiz." şeklinde konuştu.