Akdeniz Belediyesi'nden Beldelerde Fidan Dağıtımı Yaptı

''Ağaç Geçmişi Geleceğe Bağlar'' sloganıyla 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan mevsimlik çiçek ve fidan dağıtım kampanyası sona erdi.

Orman Haftası sonrasında nisan ayına kadar devam eden kampanyada, ilçenin muhtelif mahallelerinde yaklaşık 5 bin mevsimlik çiçek ve 10 bin ağacın toprakla buluşması sağlandı.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Özgürlük Mahallesi'ndeki fidanlığında üretilen mevsimlik çiçekler ve fidanlar, belirlenen merkezler ve stantlarda yurttaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Dağıtım kampanyasının son etabında Huzurkent, Karacailyas ve Adanalıoğlu beldelerine giden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Traktörlere yüklenerek beldelere getirilen fıstık çamı ve harnup fidanlarının dağıtımı yoğun ilgi nedeniyle 10 dakikada tamamlandı.

Kampanyaya vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, ağaç varlığının arttırılmasında halkın katılımı ve desteğinin vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Yeşilin tonlarını Akdeniz'le özdeşleştirmeyi hedeflediklerinin anlatan Türk, ''Çocuklarımıza yeşilin hakim olduğu, temiz ve yaşanabilir bir kent mirası bırakmak en büyük ödevimiz. Bunu yaparken yeşil alan varlığımızın halkın katılımı ve desteği olmadan arzu edilen seviyeye gelmeyeceği açıktır. Bu nedenle Orman Haftası'nda başlattığımız ve 2 haftalık bir döneme yaydığımız fidan dağıtım kampanyasına gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, artan talebe karşılık tam kapasite çiçek ve fidan üretmeye devam edecekler'' dedi.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA