Ödemiş Engelsizkent Atletizm Şenlikleri Yine Çok Renkli Geçti

Ödemiş Belediyesi’nce bu yıl 4.’sü düzenlenen Engelsizkent Atletizm Şenlikleri’nde özel sporcular hem yarışlarda ter döktü, hem de bir araya gelerek eğlenme olanağı buldu.

Ödemiş Engelsizkent Atletizm Şenlikleri Yine Çok Renkli Geçti
4. Engelsizkent Atletizm Şenlikleri Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin engelli öğrencilerle birlikte anıta çelenk koydu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kortej yürüyüşü başladı.

Ödemiş başta olmak üzere Tire, Bayındır, Kiraz, Selçuk, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’deki 18 özel eğitim merkezinin öğrencileri ellerinde dövizlerle Saraçoğlu Caddesi üzerinden Saraçoğlu Stadyumu’na yürüdü. Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde yürüyen öğrencilerine Ödemişlilerle de alkışlarla destek verip, sevgi gösterilerinde bulundu.

Stadyumdaki şenliklere Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, AK Parti’li belediye meclis üyesi Zekeriya Karabıyık, CHP Ödemiş Kadın Kolları Başkanı Özlem Kırlı ve kadın kolları üyeleri, belediye daire amirleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Sunuculuk görevini bedensel engelli Gülşah Kaçan’ın üstlendiği programda, öğrencilerden Ayşen Tekin günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Daha sonra Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de yaptığı konuşmada şenliklerin geleneksel hale gelmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Ödemiş’in gerçekten engelsizkent olması için projelere ara vermediklerini sözlerine ekleyen Keskin, gelecek yıllarda da şenliğin devam edeceğini söyledi.

Keskin’in konuşmasının ardından Ayşegül Kömürcü ve Bülent Demir adlı öğrenciler şiirlerini okuyarak tribünlerden büyük alkış aldı. Daha sonra atletizm yarışlarına geçildi.

İlk olarak 50 metre tekerlekli sandalye yarışı yapıldı. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de bu yarışa bedensel engelli Gülşah Kaçan ile birlikte katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Tekerlekli sandalye yarışının ardından küçükler, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışlar düzenlendi.

Şenliğe katılan öğrencilere ödüller verildi.

Şenlik sonunda öğrenciler için Ahrandı Restoran’da öğle yemeği düzenlendi.

Kaynak: İHA