Büyükşehir Personeline İş Güvenliği Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına yönelik bilgilendirme eğitimleri sürüyor.

Büyükşehir Personeline İş Güvenliği Eğitimi
Bu kapsamda Dr. Gülsüm Öksüzömer Yılmaz tarafından iş sağlığı güvenliği kanunu ve işverene getirdiği yükümlülükler konularında seminer verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapılan seminerde 631 sayılı kanun ile ilgili genel yükümlülükleri ve işverene getirdiği hükümlülükleri hakkında bilgi verildi.

Seminerde Avrupa Ajansı’nın verilerine göre 5 Bin 500 kişinin hayatını kaybettiği 75 Bin kişinin sürekli iş görmez duruma geldiği ifade edildi. Ülkemizde günde 4 işçinin hayatını kaybettiği ve 5 işçinin sürekli iş göremez durumuna geldiği belirtildi.

Bu kapsamda alınması gereken önlemler şu şekilde sıralandı: Televizyon üniteleri veya diğer malzemeler çalışanların üzerine düşmeyecek şekilde sabitlenmelidir. Çalışanlar temizlikte kullanılan kimyasalların tehlikeleri ve kullanımı konusunda bilgilendirilmelidirler. Temizlik yapılan alanda kaymayı önlemek için gerekli önlemler alınmalıdır. Eskime ve hasarlanma halinde zemine onarım yapılmalıdır. Kırık veya dengesiz duran mobilyalar değiştirilmeli. Çalışma yapılan alanlara uyarı levhaları konulmalı. Özelliğini kaybetmiş kablolar derhâl yenileriyle değiştirilmeli. Hasarlı priz ve kablolar ile arızalı elektrikli ekipmanlar yenileri ile değiştirilmeli. Olaylarda karşısında çalışan insanlar müdahil olmaktan kaçınarak derhal işverene haber vermeleri konusunda bilgilendirilmeli'' denildi.
Kaynak: İHA