Ödemiş Belediye Meclisi’nde Chp’li Kadın Üyeler Encümene Seçildi

Ödemiş Belediyesi’nin nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye Kültür Merkezi büyük salonda yapıldı.

Ödemiş Belediye Meclisi’nde Chp’li Kadın Üyeler Encümene Seçildi
Toplantıda encümen seçimleri ve komisyon üye seçimleri gerçekleştirildi.

Toplantının ilk beş maddesi belde belediyelerinin talepleri oldu. Bu maddeler İmar-Hukuk Ortak Komisyonu'na havale edildi. Toplantıda yeni otogar, yeni sebze ve meyve hali projelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde ortak hizmet projesi olarak yapılması da görüşüldü. Başkan Bekir Keskin bu madde görüşülürken yaptığı açıklamada, “Yeni otogar, toptancı hali tesisleri ve yapılacak olan et kombina tesisleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu destek veriyor. Yerel seçimlerden Sonra otogarı ve toptancı halini Büyükşehir’e devredeceğiz. Bu bağlamda büyükşehir desteği işimizi kolaylaştıracak ve hızlandıracak” diye konuştu.

Gündemin 12. maddesi, belediyenin 2012 yılı faaliyet raporunun okunması oldu. CHP Grup Başkanvekili Mualla Akgün bu madde görüşülürken, Başkan Bekir Keskin ile yer değiştirdi ve faaliyet raporu hakkında açıklamalar yaptı. Akgün belediyenin devam eden projeleriyle ilgili de değerlendirme ve açıklamalarda bulundu. Faaliyet raporunun oybirliği ile onaylanmasının ardından Keskin yeniden başkanlık makamına geçerek toplantıyı yönetmeyi sürdürdü. ENCÜMEN SEÇİMLERİNDE BU KEZ SÜRPRİZ YAŞANMADI 1 yıl süre ile görev yapacak belediye encümeni üyelerinin belirlenmesi kapalı oy usulü ile yapıldı. CHP grubu, kadın üyeler Mualla Akgün ve Melis Karhan’ı aday gösterdi. AK Panti grubu ise encümene aday göstermedi. Karhan 15 oy, Akgün de 10 oy alarak encümen üyeliğine seçildiler.

Daha Sonra diğer çalışma komisyonlarının üyeleri belirlendi. Plan-Bütçe Komisyonu'na CHP grubundan Yaşar Tokalı, Recep Ar, AK Parti grubundan Abdullah Akın seçildi. Hukuk Komisyonuna CHP grubundan Enver Yeşilyurt, Selahattin Aksu, AK Parti grubundan da Asuman Arıkan seçildi.

Sağlık Komisyonu'na ise CHP grubundan Ünal Cıva ve Cevdet Ayhan seçilirken, AK Parti grubundan Hülya Usluca komisyonun diğer üyesi oldu. Eğitim Bölgeleri Danışma Kurulu'nda 2013-2014 eğitim öğretim yılında görev almak üzere CHP grubundan Hüseyin Kurt seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Encümene ve komisyonlara seçilen arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum. Önümüzdeki yıl bugünlerde seçimlerin ardından yeni bir meclis görev alacak. Son yılda da geçen yıllar gibi aynı azim ve inançla Ödemiş için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bana verdiğiniz yetki ve güvene de teşekkür ediyorum. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA