Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kırbaş Açıklaması

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük ve yüksek sistem bağ tesislerinden birinin Balışeyh ilçesinde kurulduğunu bildirdi.

Kırbaş, yaptığı açıklamada, son yıllarda tarımsal faaliyetlerde Kırıkkale'nin önemli ilerlemeler kaydettiğini ve Kırıkkale'de bilimsel bir anlayışla tarımsal üretim ivmelendirilmeye çalışılmakta, birim alandan en yüksek gelir elde edilmesi için uğraş verilmekte olduğunu söyledi.

Buğday ve arpaya göre daha karlı üretimlerin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Kırbaş, şöyle konuştu:

''Daha bilimsel, profesyonel tarımsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için çaba harcayan ilimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışmalarına bu yönde hız verdi. Balışeyh ilçesi Beyobası köyü çiftçilerinden Ertuğrul Penlivanlı 45 dekarlık alanda Amerikan anacı üzerine aşılı Red Globe ve Alfons üzüm çeşitlerinden oluşan büyük ve modern yüksek sistem bağ bahçesi tesis edildi. Tesis edilen bu bağlarda yüksek verim ve kalite elde etmek için telli terbiye sistemi uygulanacak. Bölgemizde bağcılıkla ilgili bu büyük tesisin şimdiden diğer çiftçiler için örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.''

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA