İtalyan Sanatçı Laura Kibel Gösteri Sundu

5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında İtalyan sanatçı Laura Kibel gösteri sundu.

Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, İtalyan sanatçı Kibel, ''Ayakların İzinde'' isimli gösterisini sahneledi.

Kendine özgü tekniğiyle ayaklarını kullanarak masal kahramanlarını canlandıran Kibel, gösterinin bir bölümünde, kuklaların eline ''Barış'' yazılı pankart verdi. Kibel'in gösterisini öğrenciler ilgiyle izledi.

Festival Sorumlusu Halit Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında, 26 ülkeden 35 grup ve 140 sanatçının, Trakya'nın 192 farklı noktasında gösteriler sunacağını söyledi.

Festivale katılan sanatçıların, alanlarında dünyanın en iyileri arasında yer aldığını belirten Kaplan, ''Bu yıl 5. kez düzenlediğimiz festival, Türkiye'deki en büyük kukla festivali. Bittiğinde de dünyanın seyirci sayısı bakımından en büyük festivali olacak'' dedi.

Festival sayesinde Trakya'nın dünya çapındaki kukla merkezlerinden biri olmasını hedeflediklerini ifade eden Kaplan, ''Bu hedefimize de adım adım ilerliyoruz. Seneye daha geniş kapsamlı bir festival organize etmeyi planlıyoruz. Amacımız bir çekim merkezi oluşturmak ve kukla gösterilerini sadece Trakya'daki değil, Türkiye'deki tüm çocuklara izletmek'' diye konuştu.

Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA