Beşiriye Konteynır Kent Planlama ve Koordinasyon Toplantısı

Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Beşiriye Köyü mevkiinde yapımı devam eden Konteynır Kentin kurulumu ile ilgili planlama ve koordinasyon toplantısı Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında yapıldı.

Beşiriye Konteynır Kent Planlama ve Koordinasyon Toplantısı
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Süleyman Tapsız, Beşiriye Konteynır Kentte Suriyeliler'in Mayıs ayından itibaren yerleştirilmeye başlanacağını belirterek, “Beşiriye Konteynır Kent 631 bin metrekare alan üzerinde 417 bin 664 metrekare kullanılacak alanda inşa edililiyor. Buraya 3 bin 252 adet konteynır, 1 adet helikopter pisti, 2 adet camii, 4 adet okul, 4 adet sosyal tesis ile idari ve hizmet binaları kurulacak. Önümüzde bir ay gibi bir süre var. Kaybedecek bir gün, bir saatimiz bile yok. Bütün kurumlarımız kendi alanları ile ilgili işleri, diğer kurumlar ile koordine içinde ve sorumluluk bilinci içerisinde, ikinci bir talimata gerek kalmadan yapmalıdırlar” dedi.

Daha sonra konteynır kentin kurulumu ile ilgili koordinasyon gereken konuları kurum müdürlerinden bilgi alan Vali Tapsız, konu ile ilgili talimatlarını iletti. Toplantıda Beşiriye Konteynır Kent çalışmalarının ana ilkeleri, kurumlara yüklenen görevlerin ve kurumsal bazda sorumlu kişilerin belirlenmesi ile ilgili konular görüşüldü.

Toplantıya Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Albay Murat Çolak, Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Belediye Başkan Vekili Ömer Kerkütlüoğlu, Elbeyli Belediye Başkanı İsmail Kördeve, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile daire amir ve müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA