Apple'ın yeni patenti hayatımızı değiştirecek

Apple, geçtiğimiz ay Amerika Patent ve Marka Ofisi'nden (USPTO) 'taşınabilir, wireless bilgisayar' şeklinde tanımlanan bir kalemin patentini aldı.

Apple'ın yeni patenti hayatımızı değiştirecek
Yeni teknolojilere her geçen gün yenisini ekleyen Apple, bu kez de içinde gömme ekran bulunan ve e-mail, SMS ve sesli verileri gösterebilen bir kalemin patentini aldı.

'Taşınabilir bilgisayar' kategorisine dahil edebileceğimiz bu cihaz, hücresel ve GPS teknoloji sayesinde çevredeki bilgisayarlarla ve network ağları ile wireless bağlantısı kurabilecek.

Patenti alınan 'dijital kalem'de bir tür hız ölçer bulunacak ve bu teknoloji ile el yazısını algılayabilecek. Kalemin içinde ayrıca, metni seslendirmeye ve sesleri yazıya dökmeye yarayan bir teknoloji de bulunacak.

Bu kalemde hücresel yayın alıcısı ve GPS'in yanı sıra mikrofon, hoparlör, dokunmatik ekran ve şarj edilebilir bir batarya olacak.

Taşınabilir bilgisayar şeklinde tasarlanan bilgisayar için ilk patent başvurusu, 1998 yılında yapıldı. Bu tür bir teknoloji, Apple'ın kaleme wireless ve hücresel özellikler eklemesinden sonra ilk kez onay almayı başardı.