Alaçam İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluştu

Samsun Alaçam İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nin 5.’sini düzenlediği kahvaltı programı İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Alaçam İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluştu
Kahvaltıya Bursa, Gebze, Tekirdağ (Çerkezköy), Bafra, Alaçam ve İstanbul’dan katılımlar oldu. Programda tanışma ve kahvaltıdan ardından Açılış konuşmasını Alaçam İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları adına Dursun Altınok yaptı. Altınok, beraber olmanın keyif ve mutluluğu içinde olduğunu belirtti ve tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Programda Alaçam İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Ramazan Osman, Kur’an-ı Kerim okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alaçam İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Salih Uçar yaptı. Uçar, “Mesafeler bizleri ayıramıyor. Her birimiz ayrı bir yerde olsak da gönüllerimizin bir” dedi.

Alaçam İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Muhammet Çelik konuşmasında, imam hatiplerin sadece belli kesimin okuduğu okul olmadığını, bu okullara herkesin gelip görmesi ve çocuklarını bu okullara göndermesini istedi. Çelik, Alaçam’da İmam Hatip Ortaokulu’nun açılmasıyla öğrenci sayısının arttığını ve daha da artacağını belitti.

PTT Genel Müdürü Osman Tural da yaptığı konuşmada, o dönemde imam hatiplilerin ne zorluklar çektiğini ve şimdiki öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirtti.

Tural, bu konuda üzerilerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi

Kahvaltı programında Alaçam İmam Hatip Lisesi Müdürlerinden Arif Alpaydın, “Cumhuriyetten Günümüze İmam Hatip Liseleri” konulu bir konferans verdi

Kaynak: İHA