Marmaris Oda Orkestrası Polonya’dan Döndü

Marmaris Oda Orkestrası Anadolu Esintileri topluluğu, “Türkiye Polonya Dostluk Günleri” çerçevesinde konser vermek için gittiği bu ülkeden döndü.

Marmaris Oda Orkestrası Polonya’dan Döndü
Varşova’da düzenlenen gala gecesinde konser vermek için Polonya Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan tarafından davet edilen orkestra, Polonyalı besteci Friedryk Chopin başta olmak üzere 16. yüzyıldan günümüze klasik ve modern çağlara uzanan eserler seslendirdi. Soprano Berna Özkut ve Ali Ötünç’ün solist olarak katıldığı konserin ikinci bölümünde Türk Halk Müziği'nden örnekler verildi.

Son bölümde orkestra eşliğinde oynanan horona başta Büyükelçi Özcan olmak üzere Polonyalı ve Türkiyelı işadamlarıyla çok sayıda Polonyalı da katıldı.

Konser dönüşü bir açıklama yapan Marmaris Filarmoni Derneği Başkanı Ahmet Altınöz, gala gecesine Polonya Parlamentosu üyeleri ve Başbakan Yardımcısı ile birçok Avrupa ve Amerika ülkelerinin büyükelçileri ve konsoloslarının katıldığını aktardı. Altınöz, “Güzel sanatlarla ilgili etkinlik sunumları, uluslar ve devletler arasında ortak bir dil sağlar, kültürel işbirliği ve etkileşimi güçlendirir. Bu suretle halklar arasında sevgi ve barış güçlenir. Marmaris’i de bu vesileyle Polonya halkına tanıtmış olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Altınöz, Varşova Meydanı'nda verdikleri iki halk konserinde Polonyalıların da Türk halk oyunlarına katılmasının etkinliklere damgasını vurduğunu belirterek, “Konserin sonunda 10. Yıl Marşımız'ın tamamını seslendirirken bize eşlik eden Polonya halkı görülmeye değerdi.” şeklinde konuştu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Natık Rzazade ise Chopin’in memleketinde Polonyalılara Klasik Batı Müziği'nden Türk Sanat Müziği'ne kadar birçok eseri sunmanın, kendisine büyük haz verdiğini söyledi.

Solist Özkut da konserde Türklerin eserleri gözyaşları içinde dinlediğini, bunun kendisini çok etkilediğini aktardı .