İtalya'da Seçimden İki Ay Sonra Hükümet Kuruldu

İtalya'da geçtiğimiz Şubat ayı sonunda yapılan genel seçimlerin ardından oluşan hükümetsizlik krizi bugün Enrico Letta'nın hazırladığı kabine listesinin Cumhurbaşkanı Girogio Napolitano tarafından kabul edilmesiyle sona erdi.

İtalya'da iki aydır süregelen hükümetsizlik krizi bugün son buldu. İkinci kez Cumhurbaşkanı seçilen Giorgio Napolitano'nun geçtiğimiz çarşamba günü hükümet kurma görevi verdiği Demokrat Parti Genel Sekreter Yardmcısı Enrico Letta, kısa zamanda kabineyi oluşturdu. Bugün öğleden sonra yerel saatle 15.00'da Cumhurbaşkanı Napolitano'ya listesini sunan Letta, yaklaşık 2 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında İtalya'nın yeni bir hükümete kavuştuğunu bildirdi.
Letta, bayanların katılımını en yüksek seviyede tuttuklarını ve genel itibarıyla da genç bir kabine oluşturduklarını kaydetti.

Letta'nın ardından kürsüye geçen Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ise kurulan hükümetin teknokrat veya geçici bir hükümet olmadığına vurgu yaptı. Napolitano, hükümeti "Ülkenin kaderi için en uygun olan ve artık beklemeye tahammülün kalmadığı şu zamandaki tek hükümet" olarak tanımladı.
Silvio Berlusconi'nin liderliğindeki Özgürlükçü Halk Partisi (PDL) genel sekreteri Angelino Alfano kurulan yeni hükümette Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı olarak görev alacağı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı görevininse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olan Emma Bonino'ya verildiği kaydedildi.
Başbakan Mario Monti'nin istifasından 127 gün sonra kurulan yeni hükümetin yarın sabah gerçekleştirilecek yemin töreninin ardından hafta içinde parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi ile üst kanat olan Cumhuriyet Senatosu'ndan güven oyu alarak göreve başlaması öngörülüyor .