Kilis İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında yapıldı.

Kilis İl Koordinasyon Kurulu Toplandı
Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Kilis İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 2’inci dönem toplantısı, İl Özel İdaresi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Tapsız, yaptığı konuşmada, Kilis’in küçük bir il olduğunu belirterek, “Şehir merkezi 85 bin, ilçelerimizin iki tanesinin merkez nüfusu biner, üçüncü ilçemizin merkez nüfusu 2 bin, köylerin de nüfusu belli. Genel nüfusumuz ise 125 bin. Herkes üzerine düşen görevi yaptığı zaman Kilis ve ilçelerinin Avrupa Birliği (AB) kentleri gibi olur" dedi.

Vali Tapsız, Kilis’te uygulanmakta olan toplam kamu yatırımcı kuruluş proje sayısının 183 olduğunu, bu projelerin 126’sının Genel İdare bütçesi kapsamındaki kuruluşlarca, 156’sının mahalli idare kuruluşlarınca yürütüldüğünü belirtti.

Vali Tapsız, “Projelerin bedelleri toplamı 579 milyon TL, 2013 yılı ödenekleri toplamı 97 milyon TL, dönem sonuna kadar yapılan harcamalar ise 26 milyon TL'dir. Projelerin başlangıcından günümüze nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 32 seviyesindedir. Yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde projelerin tarım, ormancılık, hizmet, ulaştırma, eğitim, sağlık, spor, kültür-turizm, sanayi, enerji ve maden sektörlerinde yürütüldükleri görülmektedir" dedi

Tapsız, genel bütçeli kamu kuruluşlarınca yürütülen 130 projenin 7’isinin tamamlandığını, 46’sının devam ettiğini kaydederek şunları söyledi:
"10’u ihale aşamasında olup, 49’una henüz başlanılmamıştır. Mahalli idare kuruluşlarına ait toplam 56 projenin ise 9’u tamamlanmış, 9’u devam etmekte, 1’i ihale aşamasında olup, 17’i henüz başlanılmamıştır.“
Toplantıya Vali Süleyman Tapsız, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, resmi kurumların bölge müdürleri, ilçe kaymakamları, daire amir ve müdürleri ile yatırımcı kuruluşlar katıldı.

Kaynak: İHA