Konya’da, Çölyak Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı

AK Parti Konya Kadın Kolları tarafından Çölyak hastalığı bilgilendirme ve tarama toplantısı yapıldı.

Konya’da, Çölyak Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı
Konya Ticaret Odası (KTO) toplantı salonunda düzenlenen programa, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ege Çölyakla Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, İl Genel Meclis Başkan Vekili Doğan Çiftkat, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İlksan Kurt Ceritoğlu, AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, AK Parti Konya milletvekilleri ve belediye başkanlarının eşleri, AK Parti teşkilat mensupları, AK Parti Konya Kadın Kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri, Konya Çölyakla Yaşam Derneği temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, “Tarihe ve insanlığa mal olacak iki önemli bilimsel ve teknolojik olay, tarihte bugün yaşanmış. Birincisi 25 Nisan 1859 yılında Kızıldeniz ile Akdeniz’i birleştirecek olan Süveyş Kanalı projesi bugün start almış. İkinci önemli gelişme ise 25 Nisan 1959 tarihinde Canwich Üniversitesi’nde iki bilim adamı kalıtsal özellikleri anne ve babadan çocuğa taşıyan molekül yapısını yani DNA adı verilen yapıyı bulmuşlardır. Tarihi süreç içerisinde bu bilimsel ve teknolojik gelişmeler, insanlık için insanın refahı ve yaşam konforunun artırılması için gerçekleştirilmiştir. Teknolojik gelişmeler öyle bir noktaya ulaşmıştır ki, DNA yapısının damgalı çıkarak anne karnında iken teşhisler ve tedaviler gerçekleştirmektedir ve daha öncesi gebelik öncesinde bazı hastalıkların önüne geçilebilmektedir. Bizler de toplumsal konforun en önemli mihenk taşı olan sağlık alanında gerekli toplumsal bilince ve yeterli teknolojiye sahip olabilmek için çaba sarf etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Sema Aydoğdu, Çölyak hastalığının getirdiği sağlık sorunları ve tedavisi hakkında bilgiler verdi. Seminerin ardından salon girişinde vatandaşlara, bir özel hastane tarafından “Çölyak Hızlı Test” yapıldı.
Kaynak: İHA