‘Kan Verecek Kimse Yok Mu’ Kampanyası

Samsun’da, “Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu” sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası başladı.

‘Kan Verecek Kimse Yok Mu’ Kampanyası
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanyanın açılışına Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kimse Yok mu Derneği Samsun Şubesi Başkanı Mustafa Baş yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı Samsun Şubesi ile birlikte organize ettikleri kampanyaya vatandaşların ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

Baş, "Türk Kızılayı'nın yöneticileri ve çalışanlarıyla özverili bir çalışma yapılıyor. Gönüllülerimiz de kampanyaya olağanüstü bir ilgi gösterdiler. Gecen sene bu kampanya kapsamında 4 günde 844 kişi kan bağışı yapmak için başvurdu. Bunların 647'si kan verdi. Bu sene bu sayıyı bine çıkartmak için çalışacağız" dedi.

Kızılay Samsun Şube Başkan Mustafa Keskin, 2013 hedeflerinden bahsederek, “2012 yılında Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nce 60 bin ünite kan bağışı hedefi konulmuştu. Biz de bu hedefi 60 bin 235 ünite ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 2013 yılı içinde hedefimiz olan 77 bin ünite kan bağışı için arkadaşlarımızla gece-gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ise düzenlenen kampanyaya gecen sene de katıldığını belirterek, "Ben he iki kuruluşu da tebrik ediyorum. Gecen sene düzenlenen kampanyada olan kan bağışı sayısının bu yıl hedeflenen sayıya ulaşmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu

Konuşmaların arından protokol üyeleri Mobil Deprem Simülatörü TIR'ını ziyaret ederek, 7,4 büyüklüğünde bir deprem deneyimi de yaşadılar.
Kaynak: İHA