Kadına Şiddeti Pedal Çevirerek Protesto Ediyor

Dr. Yonca Ayas'ın Ağrı'da yaptığı eyleme Belediye başkanı Hasan Arslan, Belediye Kent Konseyi Meclis başkanı ve kadın dernekleri sahip çıktı.

Dr. Yonca Ayas, Ağrı'da 'Melekler ölmesin, kadına şiddete hayır' sloganı ile bisikletli eylem yaptı. 25 ilde 25 dakika bisiklet kullanarak 25 Kasım'da bitireceği bisikletle pedal çevirme etkinliğine Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, maddi ve manevi destekte bulundu. Belediye önünde toplu fotoğraf çekilmesinin ardından Dr. Yonca Ayas Başkan Arslan’a yazdığı şiir kitabını hediye etti. Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı makamında ziyaret eden Dr. Yonca Ayas ve Ağrı ilinde görev yapan Ağrı Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı öğretim görevlisi Zübeyde Yıldırım, kadın STK’lardan Güneşin Kadınları Derneği Başkanı Gülay Söylemez, Ağrı KAMER Derneği Temsilcisi Birgül Arat, öğretim görevlisi Ayşe Berivan Bakan, araştırma görevlisi Ela Erışık, Şenay Akpınar, kadın aktrist Diren Uğur ile Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri destek oldu.

Dr. Yonca Ayas yaptığı açıklamada, “Bu coğrafyada yaşıyorsanız kimliğinin ve eğitiminiz ne olursa olsun zaman zaman farklı şiddetlere maruz kalabiliyorsunuz. Ağrı'ya özellikle öldüğünden beri Melek Karaarslan'ın davası için geldim. Bu konuda başlattığım kişisel bir etkinliğim var. 25 günde 25 dakika pedalla, 25 Kasım'a yetiştireceğim. Bu etkinliğimi duyan Ağrılı kadınlar, 25 Mayıs'taki Melek Karaaslan'ın ölümünü ve başka melekler ölmemesi için Ağrı'ya gelmiş bulunmaktayım. Bisiklet, çünkü küçücük bir kızken bisiklete binmek istediğimde bana şu cevap verildi: 'Kızlar, kadınlar bisiklete binmez, çok ayıp.' 40 yaşından sonra bisiklete binmeyi öğrendim. Bugün de pedalımı Ağrılı kızlar eşliğinde Ağrılı kadınlar eşliğinde çevirdim. 'Melekler ölmesin kadına şiddete hayır' sloganı ile Ağrı cadde ve sokaklarında pedal çevireceğiz." dedi.

Ziyaret sonrasında Dr. Yonca Ayas ve beraberindekilere Belediye Başkanı ile belediye hizmet binası önünde toplu fotoğraf çektirdi. Dr. Ayas, Başkan Arslan’a yazdığı şiir kitabını hediye etti .