Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şahin Açıklaması

Kırşehir Valiliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün işbirliğinde "''Kırşehir'de Ceviz Üretimini Geliştirme Konferansı" yapıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kırşehir Gadı Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, cevizin, Türkiye ve Kırşehir için çok önemli olduğunu belirterek, Kaman cevizinin markalaşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Şahin, iyi bir ceviz üreticisinin cevizden dekar başına yılda 3 bin lira gelir elde edebileceğini vurgulayarak, İç Anadolu bölgesinde hiçbir üründen bu kadar kar elde edilemeyeceğini ifade ettti.

Prof. Dr. Yaşar Akça da ceviz yetiştiriciliğinde toprak analizi ve iklim şartlarına çok dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu şartlara uygun ceviz çeşitlerinin seçilmesi gerektiğini ifad etti.

Konferansı, Kırşehir Vali Yardımcı Serdal Polat, ziraat odası başkanları, tarım danışmanları ve çok sayıda ceviz üreticisi dinledi.

Yayıncı: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA