Bartın Üniversitesinde Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Gündoğan, "Peygamberimiz, sadece Kutlu doğum Haftası'nda değil, hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamamız gereken bir şahsı muhteremdir" dedi.

Rektör Yardımcısı Gündoğan, üniversite konferans salonunda Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen "Peygamberimiz Hz. Muhammed'e Sevgi" konulu etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin bin yıldan fazladır İslam dininin sancaktarlığını, bayraktarlığını yaptığını hatırlattı.

Bugün peygamberimizin söylediği emir ve yasakların milletin adeta genlerine işlediğini ve bu doğrultuda ümmetin günümüze kadar çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Gündoğan, şöyle konuştu:

"Peygamber Efendimiz 'Cennet analarımızın ayakları altındadır' diye buyururken, bir günlüğüne annelerimizi anarız. Bunlarla ilgili televizyon programları yaparız. Ertesi gün haberlerde anasını kesti, doğradı gibi haberleri duyarız. Şimdi ise Kutlu Doğum Haftası diye bir hafta ihdas edildi. Bu faydasız bir şey midir- Elbette faydalı bir şeydir. Ama bu dini bir şey değildir. Kutsal günleri ifade eden bir şey de değildir. Bu şekilde bize peygamber efendimizi hatırlatıyor. Peygamberimiz, sadece Kutlu Doğum Haftası'nda değil, hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmamamız gereken bir şahsı muhteremdir."

Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfullah Kara da, Hz. Peygamberin getirdiği medeniyetin temelini oluşturan kavramların rahmet ve merhamet olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti, ney ve şiir dinletisi sunulurken, veda hutbesi okundu.

Etkinliğe, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Defterdar Ali Sağlam ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA