Sen Genel Başkanı Gündoğdu : Bataklığı kurutmak için özümün yanında yer almamız lazım

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bataklığı kurutmak için Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle çözümün yanında yer almamız lazım" dedi.

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent beldesinde düzenlenen Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Eğitim ve İstişare Toplantısı'na katılan Gündoğdu, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ve herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Gündoğdu, Meclis'te grubu bulunan partilerin "yeni anayasa" vadettiğini ancak bu partilerin vaatlerinden kaçtığını savundu.

Gündoğdu, yeni anayasanın önemine değinerek, "Bu ülkede, 'Benim ülkem, benim milletim, benim vatanım' diyebilen herkesin, 'Benim anayasam' diyebileceği bir anayasa yapma mecburiyeti var. 'Öteki' oluşturmayan devlete geçme mecburiyeti var. Dün bu ülkenin zaman zaman Kürtleri, zaman zaman Alevileri, zaman zaman dindarları, zaman zaman başörtülüleri 'öteki' ilan edildi" diye konuştu.

Anayasadaki değişiklere rağmen başörtülülerin ötekileştirildiğini öne süren Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Anayasasını değiştiren bir ülkeyiz, 82 model ucube yönetmeliğini hala kaldırmayan bir ülkeyiz. İktidara çağrımız, ister bu yönetmeliği kaldırın, ister kaldırmayın. Biz bu yönetmeliği tanımıyoruz. Bu yönetmeliği tanımadığımız için suç işlediğimizi söyleyen faşizan kafalara da çağrımız, bu ülkede şapka kanunu hala yürürlükte ama kimse şapka kanununa uymuyor. Şapka kanununa uymamak suç değilse, bu yönetmeliği tanımamak suç değil, erdemdir. İnsan haklarına sahip çıkmaktır. İktidara da çağrımız, 12 milyon 300 bin imza orada duruyor, ya bu sorunu çözeceksiniz ya da siz çözüleceksiniz."

-Çözüm süreci-

Gündoğdu, gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin soruları üzerine, devletin güvenliği sağlamak ve teröristle mücadele etmek zorunda olduğunu belirtti.

Teröre kaynaklık eden sorunları çözmek için de çalışmak gerektiğine dikkati çeken Gündoğdu, "Bu sorunu çözmek, bataklığı kurutmak için Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle çözümün yanında yer almamız lazım. Biz sorumluluk anlayışıyla sorunun çözümüne katkı sağlayacağız. Bu konuda herkesin de sorumluluk anlayışıyla davranmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Muhabir: Mehmet Çakmak / Bekir Bektaş

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA