Protokol Üyeleri İkram Hazırlayıp Komşularını Ziyaret Edecek

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu tarafından 'Komşumla Varım' projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş eski komşuluk ilişkileri yeniden canlandırılacak.

Proje kapsamında, Cuma günü Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve ilin diğer protokol üyeleri, eşlerinin yaptığı hamur işleriyle komşularını ziyarete giderek birlikte çay içecek ve komşuluk ilişkilerine dikkat çekecekler.
Hazırladıkları proje hakkında basın toplantısı düzenleyen platform başkanı Remzi Çinemre, komşuluk ilişkilerine dikkat çekmek için 'Komşumla Varım' projesi hazırladıklarını söyledi.

Çinemre, projeye valilik, belediye, emniyet müdürlüğü, müftülük ve diğer daireler destek verdiğinin de altını çizdi.

Proje kapsamında Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş ve ilin diğer protokol üyelerinin eşlerinin yaptığı hamur işleriyle birlikte komşularını ziyarete giderek birlikte çay içeceklerini anlatan Çinemre, şunları söyledi:
“Projeyi böylelikle başlatacağız. Ayrıca cuma hutbelerinde de komşuluğun önemiyle ilgili vaaz ve hutbe verilecek. Okullarda komşulukla ilgili şiir ve kompozisyon yarışması yapılacak. İl emniyet müdürlüğü de afiş ve broşürler dağıtacak. Bütün bu çalışmalar ve ziyaretlerle komşuluğun önemi yeniden topluma hatırlatılacak."
Çinemre açıklamasını şöyle tamamladı:
“Ne yazık ki bugün komşuluklar kalorifer borularına, tavana sopa ile vurularak 'beni rahatsız etme' düzeyine indi. Bu proje ile amacımız önceki komşuluk ilişkilerimizi hatırlatmak. Yakın tarihimizde evinin özelini çekinmeden paylaşan, yaptığı en güzel yemekten ikram eden, bir yere giderken evinin anahtarını komşusuna bırakan, çarşıya, pazara gittiğinde 'ocaktaki yemeği mi karıştırır mısın?' diyen eski komşulukları hatırlatmak."
Kaynak: İHA