Özel Mavi Köprü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Zihinsel, Bedensel ve Otistik Engellilerin Sosyalleşmeleri İçin Çalışmalar Yürütülüyor

Özel Mavi Köprü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde zihinsel, bedensel ve otistik engellilerin sosyalleşmeleri için çalışmalar yürütülüyor.

Merkez Müdürü Özlem Karaman, kuruluşu tanıtmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rehabilitasyon merkezinde zihinsel, bedensel ve otistik engellilere yönelik yaptıkları faaliyetleri anlatan Karaman, özellikle ağır zihinsel ve otistik engellilerin anne babalarına, evlerine bağımlı olduğunu, merkezlerindeki çalışmalarla engellilerin sosyalleşmesini sağladıklarını ifade etti.

Kuruluşta hem grup hem bireysel çalışmalar yaptıklarını anlatan Karaman, aynı zamanda engellilere yönelik fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi de uygulandığını söyledi.

Otizm tanısı konan çocukların merkezlerinde Duyu Bilişsel Terapiyle eğitim aldığını belirten Karaman, aynı zamanda sanat, iş ve uğraş etkinlikleri ve sosyal aktivitelere önem verdiklerini kaydetti.

Öğrencileri için geziler düzenlediklerini ve bu gezilerde engellilerin ailelerinden bağımsız olarak hareket edebilmelerini amaçladıklarını vurgulayan Karaman, ayrıca engellilere İngilizce ve Kur'an-ı Kerim kursları da verdiklerini belirtti.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA