Kadın Çiftçiler Zonguldak'ta Yarıştı

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Çiftçi deyince benim aklıma zaten kadın geliyor. Eğer ayrım yapılacaksa erkek çiftçiler denmesi gerekir" dedi.

Ayyıldız, Dedeman Otel'de düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışması bölge finali öncesi yaptığı konuşmada, yarışmanın Zonguldak'ta düzenlenmesini, ilin valisi olarak anlamlı bulduğunu söyledi.

Kadın çiftçiler diye ayrım yapmanın yanlış olduğunu ifade eden Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Çiftçi deyince benim aklıma zaten kadın geliyor. Eğer ayrım yapılacaksa erkek çiftçiler denmesi gerekir. Bu alanda çalışanlar kadınlardır diye düşünüyorum. Onlar iyi ki varlar. Çünkü biz ana demişiz başımızı onların dizlerinin üzerine koymuşuz. Bacı demişiz sırtımızı yaslamışız. Her ne olursa sığınılacak bir mekan olarak neyi bulmuşuz, kadınları bulmuşuz. Demek ki onlar olmadan bu işler olmuyor. Her alanda olduğu gibi bu alanda da onların önderlik ve mihmandarlık yapmasını istiyoruz."

Zonguldak, Ordu, Kastamonu, Trabzon, Bartın, Giresun, Sinop, Samsun ve Rize'den daha önce yapılan yarışmalarda tespit edilen birer kadın çiftçiye, toplam 15 soru soruldu. Yarışma sonunda Giresun'dan Selma İmamoğlu birinci, Ordu'dan Fatma Arslan ikinci ve Zonguldak'tan Çağla Doğan üçüncü oldu.

İlk 3 dereceye giren çiftçilere protokol üyeleri tarafından para ödülleri verildi.

Yarışmanın Türkiye finalinin Haziran ayında Balıkesir'de yapılacağı bildirildi.

Muhabir: İdris Köle / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA