Hayırsever Baba Şehit Oğlu Adına Aile Sağlığı Merkezi Yaptırıyor

Aksaray’da okul, hastane, öğrenci yurdu, sağlık ocağı ve aile sağlığı merkezleri gibi toplumun genel ihtiyaçlarını karşılayacak hizmet merkezlerine hayırseverlerin katkısı devam ediyor.

Akuntaş Un Fabrikası sahibi Vehbi Çakır da Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde şehit oğlu Ali Çakır’ın adını taşıyacak aile sağlığı merkezi yaptıracak.
Merkezin yapımı için hazırlanan protokol Valilik makamında Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş ve hayırsever Vehbi Çakır tarafından imzalandı. Vali Selami Altınok yaptığı açıklamada, 2 hafta önce bir hayırsever ile aile sağlığı merkezi yapımı için protokol imzaladıklarını, bugün de Aksaray Belediyesi ve hayırsever katkısı ile 3 aile hekiminin hizmet vereceği yeni bir aile sağlığı merkezi yapımı için protokol imzaladıklarını söyledi.

Aksaray adına güzel bir olay, bundan gurur duyuyorum" diyen Vali Selami Altınok sözlerine şöyle devam etti: “Bu merkezimizin arsasını belediyemiz tahsis etti. Üzerine aile sağlık merkezimizi hayırseverimiz Vehbi Çakır yapacak. Aksaraylı hemşehrilerimiz de buradan faydalanacaklar. Bizim inancımızda, değerlerimizde insan öldükten sonra arkasından üç şey bırakırmış, o devam edermiş: Hayırlı bir evlat, insanların faydalanacağı eserler ve faydalı ilim. İnsanlar için en önemli olan değerler bunlar. Hem Belediye Başkanımıza hem hayırseverimize teşekkür ediyorum. Aksaraylı diğer hemşehrilerimizi de teşvik ediyorum."
Aile sağlığı merkezinin arsasını tahsis eden Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise yaptığı açıklamada, imzalanan protokolle çok güzel hayırlı bir işe şahitlik edeceklerini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı ve mahallede yaşayan vatandaşların sağlık merkezi ile ilgili sürekli talepleri olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Bir hayır sahibi aranıyordu. Aile sağlık merkezinin yapılacağı yerde ise imarla ilgili bir düzenleme gerekiyordu. Arsanın tadilatı gündeme geldi. Bir şartla yaparız dedik. Hayır, sahibini göreceğiz dedik. Muhtara söyledik, önce bu babayiğidi bulacaksın diye. Biz hayırseverimizi de biliyorduk. Ondan sonra gerekli tadilatları yaptık. O bölgenin ihtiyacıydı. Gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızın yaşadığı bir bölgeydi, ama mutlaka ihtiyaç olan bir yerdi. Merkezimiz bulunduğu yer itibariyle hayırlı hizmetler yapacak. Başta Sayın Valimize hayırseverimize, muhtarımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Yahya Asal da merkezin bölge için çok önemli olduğunu belirterek, yaptıracak hayırsever Vehbi Çakır’a, ilgi ve destekleri nedeniyle Aksaray Valisi Selami Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya teşekkür etti.
Aksaray Belediyesi tarafından 2780 metrekare arsası tahsis edilen aile sağlığı merkezinin ismi işadamı Vehbi Çakır’ın 1993 yılında Van’da şehit olan oğlu Ali Çakır’ın ismini taşıyacak .