Çözüm Sürecine Katkı Sağlamak Amacıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Diyarbakırlı 23 Öğrenciye Marmaris'te Tatil Yapma İmkanı Sağlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Marmaris'te konuk edilen Diyarbakırlı çocuklar, ilk defa uçağa binmenin ve deniz görmenin heyecanını yaşadı.

AK Parti Diyarbakır ve Marmaris teşkilatları kadın kolları tarafından çözüm sürecine katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır'daki okulların yöneticileriyle görüşülerek, ailesinin maddi durumu iyi olmayan 23 çocuk belirlendi. Marmaris'e getirilen çocuklara, bir hafta tatil yapma imkanı sağlandı.

Çocukların ulaşım, konaklama ve yemek giderleri ilçedeki iş adamları tarafından gönüllü olarak karşılandı. Marmaris'te kaldıkları sürede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katılan çocuklar için tekne turu düzenlendi.

Yat Limanı'ndan tekneye binen çocuklar mavi tura çıkarak, Güney Ege'nin ünlü koylarını yakından görme fırsatı buldu. Hayatlarında ilk defa uçağa binmenin heyecanını tadan çocuklardan birçoğu, aynı zamanda ilk defa deniz görmenin mutluluğunu yaşadı.

Tekne turunda çocuklara AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla ve Marmaris Kadın Kolları yöneticileri de eşlik etti.

Oldukça mutlu oldukları gözlenen çocuklar, Marmaris'te tatil yapmaktan ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden memnun kaldıklarını belirtti.

Bölgelerindeki terörün bir an önce bitmesini istediklerini dile getiren çocuklar, barış ortamında yaşamak istediklerini kaydetti.

-"Çözüm sürecinin ne kadar gerekli ve doğru olduğunu gördük"-

AK Parti İl Başkanı Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakırlı çocukların ağırlanmasının, çözüm sürecinin olumlu şekilde sonuçlanacağa inancı bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Çözüm sürecinin yaşandığı, kardeşliğin pekiştiği bugünlerde Diyarbakır ve Marmaris kadın kollarının düzenlediği ortak organizasyonla 23 çocuğu Marmaris'te ağırladıklarını anlatan Öztürk, "Etkinlik sayesinde çözüm sürecinin ne kadar gerekli ve doğru olduğunu gördük. Çocuklar üzerinden dünyaya bakmak gerçekten çok farklı. Biz de Batman'ı ziyaret edeceğiz" dedi.

Bozulan ve dağılan gönül köprüsünü yeniden onarmayı amaçladıklarına işaret eden Öztürk, "Konuk ettiğimiz Diyarbakırlı 23 çocuğumuz bundan böyle gönül elçilerimiz olacak. Onlar sayesinde konunun ne kadar vahim boyutlara geldiğini bir kez daha gördük. İnşallah çözüm süreci olumlu sonuçlandığında doğru işler yapıldığı daha iyi gözlemlenecek" diye konuştu.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA