Cizre’de Çıkan Olaylarla İlgili 2 Polis Memuru Gözaltına Alındı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün gece meydana gelen olayda yüzleri maskeli göstericiler, sivil otomobilleriyle Emniyet Müdürlüğü halı sahasına futbol oynamaya giden 2 polis memurunun yolunu kesti.

Polisleri linç etmek isteyen maskeli grup, otomobili de molotof kokteyli atarak yakmak istedi. Polis memurları ablukadan havaya ateş ederek kurtuldu. Açılan ateş sonrasında 3 kişi çeşitli yerlerinden, 1 kişi ise bir aracın çarpması sonucu yaralandı.
olayla ilgili çok yönlü idari ve adli soruşturma başlatıldığı, savcılık talimatı ile 2 polis memurunun gözaltına alındığı belirtildi.
Şırnak Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan’da Şırnak’ın Cizre ilçesinde yüzleri maskeli göstericiler, İdil ve Nusaybin Caddesi üzeri ile Yafes Mahallesi'nde, yolları kurdukları barikatlarla kapatıp, eylemler yaptı. Polis, göstericileri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıttı.

Bu olaydan bir süre sonra gece saat 22.45 sularında, sivil otomobilleriyle Emniyet Müdürlüğü halı sahasına futbol oynamaya giden 2 polisin yolu yüzleri maskeli göstericiler tarafından kesildi. İddiaya göre, polisleri ablukaya alan göstericiler, molotoflar atarak aracı yakmak istedi. Grubun içinde kalan polis memurları, havaya ateş ederek hızla olay yerinden uzaklaştı.
Yaşanan olayda Meryem O.(45), Nahide Ü.(32), Ö.T.(12) açılan ateş, S.S.(17) ise bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında yaralananlar ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olduğu belirtilen S.S., sevk edildiği Batman'da tedavi altına alındığı, diğer yaralıların ise Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.
OLAYLA İLGİLİ VALİLİK AÇIKLAMASI
Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Şırnak Valiliği, dün gece izinli iki polis memurunun sivil araçlarıyla Emniyet Müdürlüğü Halı Sahası'na giderken, yüzleri maskeli, molotoflu ve taş atan bir grup tarafından yollarının kesildiği belirtildi. Açıklamada, polis memurlarının bulunduğu aracın, gruptakilerce yakılmak ve görevlilerin de linç edilmek istendiği kaydedildi. Polis memurları bu durumdan kurtulabilmek için havaya ateş açmak suretiyle olay yerinden şahsi araçlarıyla uzaklaştıkları ifade edilen açıklamada, “Olaydan bir süre sonra çeşitli yerlerinden yaralanmış olan 4 vatandaşımız Cizre Devlet Hastanesi'ne intikal etmiş ve tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili çok yönlü idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. Savcılık talimatı ile iki polis memuru gözaltına alınmış, tahkikat jandarma tarafından yürütülmektedir.'' denildi .