Böcek Komisyonu Avm’lerde 'kamera' İncelemelerine Başladı

Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan teknik alt komisyon, Ankamall Alışveriş Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, teknik personelden kamera sistemlerine ilişkin bilgi aldı.

Böcek Komisyonu Avm’lerde 'kamera' İncelemelerine Başladı
TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan teknik alt komisyon, alışveriş merkezlerinde (AVM) inceleme başlattı. Komisyonda yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem bugün Ankamall AVM’de incelemelerde bulundu.

Ankamall AVM Müdürü Buğra Köse ve Operasyon Müdürü Tahir Çelik, komisyon üyelerine çalışmalar ve işleyiş hakkında bilgi verdi. Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından incelemeleri tamamlayan komisyon, teknik personelden bilgi aldıklarını ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, incelemelerin raporda değerlendirileceğini belirterek, “Yasadışı dinlemelerle ilgili kurulan teknik komisyon burada bir inceleme yaptı. Direk bu alışveriş merkezi ile ilgili bir konu değil. Genel olarak burada yapılan kamera sistemleri hakkında bilgi aldık” dedi.

Satır, alışveriş merkezleri güvenlik sisteminin benzer olduğunu ifade ederek, çalışmaların diğer alışveriş merkezlerinde yapılmayacağına dikkat çekti.
Kaynak: İHA