Alanya'ya Devlet Üniversitesi Kurma Teklifi Başbakan Erdoğan'a Götürüldü

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Alanya'ya devlet üniversitesini kurmak için çaba ve girişimlerin olduğunu belirterek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun üniversite teklifini Başbakan Erdoğan'a götürdüğünü belirtti.

Alanya'ya Devlet Üniversitesi Kurma Teklifi Başbakan Erdoğan'a Götürüldü
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ALTSO) Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı'na A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe de katıldı.

Geçen hafta Alanya'da yapılan üniversitelerarası kurul toplantısını değerlendiren Prof. Dr. Kurtcephe, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın ilgiden memnun kaldığını aktardı. YÖK Başkanı Çetinsaya'ya Alanya'ya devlet üniversitesi kurma fikrini sorduğunu dile getiren Kurtcephe, "YÖK Başkanı ‘Hocam ben burada bu kadar alt yapının ve ilginin olduğunu söyleseydiniz görmeden inanmazdım’ dedi.

‘Sayın Başkan o zaman burada hep beraber bir devlet üniversitesi kurma fikrini benimsiyor muyuz’ dedim. ‘Hocam burada siz zaten bir devlet üniversitesi kurmuşsunuz, fiilen kurulmuş, çocuk doğmuş’ diyor. YÖK’e geldiği zaman ben her türlü desteği veririm size' diyor. Şunu da söylemek gerek. Politikacılarımıza da bir teşekkür borcumuz olduğunu düşünüyorum. Sayın Bülent Arınç, fakülte kuruluş aşamalarında, aynı şekilde Sayın Çavuşoğlu sonsuz destek verdi. Mevlüt Bey vasıtasıyla da Sayın Başbakan’ın önüne buradaki devlet üniversitesi olma önerisi götürüldü. Sayın Başbakan bu konunun düşünmeye değer olduğunu ifade ediyor. İnşallah yakın gelecekte hep beraber hepimizin eseri olarak Alanya Üniversitesi’ni kurmanın mutluluğunu yaşarız.” dedi.