Bandırma Ticaret Borsası Başkan Adayı Aydın Toygun:

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, 2 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Ticaret Borsası seçimlerine hazırladığı liste ile katılma kararı alan Aydın Toygun, yönetimi ile birlikte adaylığını açıkladı.

Bandırma Ticaret Borsası Başkan Adayı Aydın Toygun:
Bandırma Ticaret Borsası seçimlerine hazırladığı liste ile aday olarak katılma kararı alan Aydın Toygun, yönetimi ile birlikte Oda Restaurant’ta düzenlediği tanışma toplantısında adaylığını ve projelerini açıkladı.

Bandırma Ticaret Borsası eski Meclis Başkanı Ersin Koç’un da yer aldığı listesini açıklayan Toygun, “Bandırma Ticaret Borsası’nda aktif olarak görev yapan dostlarımıza meslektaşlarımıza dahi iyi bir çalışma ortamı sağlayacağımıza inandığımız için aday olduk. Borsamızın gücünün büyüklüğünün üyelerinden geldiğini bildiğimiz için aday olduk. Borsanın üyelerinden almış olduğu bu gücü üyeleriyle ve kentimizle yeterli ölçüde paylaşmadığını düşündüğümüz için aday olduk“ dedi.

Toygun, mevcut yönetimin üyeleri para kazanılacak müşteri gibi gördüğünü belirterek, “Ticaret borsalarının kuruluş ve var oluş maksadı bellidir. Görevleri ve sorumluluk alanları da bellidir. Ticaret borsaları, üyelerinden para kazanmak için kurulmuş ticari kuruluşlar değildir. Bu yüzden de üyelerine para kazandığı müşteri tavrıyla yaklaşması da doğru değildir. Üyeler borsanın varlık sebebidir ve Borsa üyelerine hizmet götürmeye mecburdur. Bankada biriken paraların üyelere hiçbir faydası yoktur. Üyesinin yararına kullanılmayan gücü üyeler güç olarak kabul etmemektedir ve edilmemelidir de” dedi.

Üyesini desteklemeyen ve görevi sadece ürün tescili olan bir zihniyetin kabul edilemeyeceğini dile getiren Aydın Toygun, “Kişilerin değil projelerin ve kurumun ön plana çıkmasını arzu ediyoruz. Böyle bir bütçeye sahip bir kurumun daha bir avukatı, bir hukuk danışmanı veya hukuk bürosu bile yok“ dedi.

Toygun, Bandırma Ticaret Odası seçimleri ile ilgili basın mensuplarının bir sorusu üzerine her iki adaya da eşit mesafede durduklarını ve asla taraf olmalarının söz konusu olamayacağını belirterek “Oda seçimlerinde taraf değiliz. Ayrıca oda seçimlerinin bu kadar büyütülmesi de tuhaf geliyor bizlere. İki tarafı da tanıyor biliyoruz. Günü geldiğinde oylarımızı kullanır görevimizi yerine getiririz” dedi.

Kaynak: İHA