Bakan Yıldırım 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenliklerine Katıldı

35. Uluslarası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gala Özel Programı’nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; “Düşünün ki dünyada çocuklara yönelik tek bir bayramı olan ülke var.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirilen 35. Uluslarası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Gala Özel Programı Şenliği’nde İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, AK Parti İzmir milletvekilleri de hazır bulundu. İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda İzmirliler ve çevre illerden gelen vatandaşların oluşturduğu yoğun katılımla etkinlik gerçekleşti. Salonu dolduran vatandaşlar ve çocuklar gösterileri heyecanla izledi. Salonda İzmir EXPO 2020 flamaları dikkat çekti.

Şenliğin açılışında konuşan Bakan Yıldırım, dünyada sadece çocuklara ait bayramın Türkiye Cumhuriyeti tarafından kutlandığını hatırlattı. Günün sadece bir bayram olmadığını ifade eden Yıldırım; şöyle konuştu: “Bugün Osmanlı'dan sonra yedi düvele karşın bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ilan edildi. Meclisimiz yeni cumhuriyetin kuruluşunu müjdelerken bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da dünyaya bir mesaj veriyor. Verilen mesaj şudur: ‘Bu gün sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal egemenlik günü değil aynı zamanda çocuklarımızın da geleceğimiz olan sizlerin de bayramıdır. Düşünün dünyada çocuklara yönelik tek bir bayramı olan ülke var. O ülkenin adı da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Çocuklarımıza verilen hediyedir. O hediyenin anlamı bugün daha iyi anlaşılıyor.”
TRT’nin Türkiye Cumhuriyeti için milli bir kuruluş olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım; sözlerini şöyle sürdürdü: “TRT milli yayın kuruluşumuz. Yıllardan beri 23 Nisan şenliklerini bir hafta öncesinde başlatıyor ve dünyanın birçok ülkesinden gelen çocukları ülkemizin çocukları ile tanıştırıyor. Onların kardeş dost olmasını sağlıyor. Bu yıl TRT bir başka güzelliğe imza attı 35. kuruluş etkinliklerini 35 plakalı İzmir’de yapmaya karar verdi. İzmirliler adına çok teşekkür ederim. İzmir’de en güzelini yaptı, 46 ülkeden 714 yavrumuzu bağrına bastı. Her biri İzmirli bir hemşehrimizin evinde konuk oldu ve İzmir dünya çocuklarına ev sahipliği yaptı”

EXPO 2020 MESAJI

35. Uluslarası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine ev sahipliği yapan İzmir’in uluslararası sınavdan geçtiğini belirten Yıldırım, kentin EXPO 2020 adaylığını da başarı ile kazanacağını söyleyerek şöyle konuştu: “Bugün 93. yıldönümünü düzenlediğimiz Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı’nı tekrar kutluyorum. Bu vesile ile İzmir bir kez daha dünyaya böylesine önemli organizasyonları uluslararası etkinlikleri ne kadar başarı ile ne kadar güzel gerçekleştireceğini göstermiş ve bunun haklı gururu olarak da EXPO 2020’ye talip olmuştur. Bu yıl sonunda gerçekleşecek seçimlerde İzmir düzenlemeyi başaracaktır. Organizasyonu ülkemize, İzmir’e kazandırmak için çalışan çabalayan herkese teşekkür ediyorum.”
Bu yıl 46 ülkeden 714 çocuğun ağırlandığı İzmir’de ülkelerini temsil eden çocuklar sergiledikleri gösterilerle beğenildi. Şenliğin ilk gösterisi Hindistanlı çocuklar tarafından sergilendi. Dünya çocuklarının ülkelerini temsilen yöresel kıyafetleri ile sundukları birbirinden güzel gösteriler alkışlandı.
Kaynak: İHA