Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Yemişçi Açıklaması

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, içerdiği manası nedeniyle son derece önemli olduğunu belirtti.

Yemişçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, milli iradeyi bütün güçlerin üzerinde kabul ederek egemen kılmasının yanında, geleceğin teminatı çocuklara verilen önemin göstergesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku içinde kutlandığını ifade etti.

23 Nisan 1920'nin, TBMM'nin açılış tarihi olmasından çok, milletin egemenliğine dayanan, aynı zamanda demokrasi ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, ülkenin kaderinin yeniden şekillendirildiği gün olduğunu bildiren Yemişçi, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, içerdiği mana münasebetiyle son derece önemlidir. Bu yıl 93. yıl dönümünü kutladığımız çağdaş uygarlık yolundaki yürüyüşün sembolü olan bu bayram, dünya genelinde çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğundan evrensel mesajlar içeriyor" ifadelerini kullandı.

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de yayımladığı mesajda, devletin, emperyalizmin karanlık senaryolarıyla boyunduruk altında kaldığı, orduların masa başındaki kirli planlarla tarumar edilmeye çalışıldığı, vatanın ve aziz milletin varlığının vahşice saldırılara maruz bırakıldığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde milli mücadele azim ve kararlılığı ile Türk milletinin kıyamını ve milli iradesini temsil ederek, Ankara'da 23 Nisan 1920'de kurulan TBMM'nin 93. yıl dönümünün kutlu olmasını diledi.

Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul / Salih Baran

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA