Trabzon Dernekler Federasyonu Gençlik Komisyonu’ndan “komplo” Açıklaması

İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Dernekler Federasyonu’nun Gençlik Komisyonu Başkanı Korkut Yılmaz Ayaz, 8 Nisan 2013 tarihinde derneklerini ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın kendileri ile yaptığı dost sohbetinin basında yer almasından ve kurulan komplonun bir parçası olarak gösterilmek istenmelerinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Ayaz, yaptığı yazılı açıklamada, basında yer alan toplantının gençlerin ağabeyleri ile sohbeti ortamında gerçekleştiğini kaydederek “Yöremizin ekonomik sosyolojik ve toplumsal sorunları ile yapılabilecek projeler dile getirilmiştir. Değerli büyüğümüzün biz Trabzonlu gençlere vermiş olduğu nasihatler ve gençlerin de kendisine yönelttiği sorular şeklinde sürmüştür. Toplumsal sorunlar içerisinde söz dönüp dolaşıp Trabzonspor ve 3 Temmuz 2011 tarihinden bu güne gelen şike sürecine dayanmıştır. Sayın vekilimiz Oktay Saral gençlik yıllarında ve öğrenciliğini geçirdiği Eskişehir’de Trabzonspor’ un galibiyeti ve mağlubiyeti ile ilgili yaşamış olduğu anıları bizlere anlatarak hepimizin yaşamış olduğu trajikomik günlerini esprili bir dille bizlerle paylaşmıştır. Şike süreci ve Trabzonspor ile ilgili düşünceleri, kendisinin de Ofspor’da başkanlık yapmış olması tecrübesi ile bizlere bizim göremediğimiz bankonun arka yüzünün görünmesinde aydınlatıcı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından konunun basında yer aldığına dikkat çeken Ayaz “Habercilik ilkeleri doğrultusunda hareket etmeyen ve amaçları habercilikten ziyade, kaos ortamı oluşturup bu kaostan beslenmek olan bir takım basın mensupları, sohbetin içerisinden cımbız ile aldıkları birkaç cümle ile kaos oluşturma gayreti içerisine girmişlerdir. Bu söylemlerin en komik ve mantıksız olanı ise bu olayları bizlerin organize ettiği ve sayın vekile komplo kurduğumuz söylemine kadar ilerletmiş olmalarıdır. Bu konuda bizler, Trabzon’umuzu İstanbul’da temsil etmeye çalışan gençler olarak, almış olduğumuz aile terbiyemizde kalleşliğe, insanlara iftira atmaya asla yer yoktur. Ve bilhassa da büyüklerimize saygıda kusur etmeme konusunda çok hassasız. Almış olduğumuz terbiye ve adabımızla, bu Trabzonluyu Trabzonluya düşürme ve yıpratma çalışmaları içerisinde yer almayacağız ve bu kurulan kirli tezgahlarına alet olmayacağız” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA