Manisa'daki 27. Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Manisa'daki 27. Toplum ve Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Manisa'daki 27. Aile Sağlığı Merkezi Açıldı
Yeni Mahalle Malta Yolu Caddesi üzerinde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Baha Başçelik, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, sağlık merkezi personeli ve vatandaşlar katıldı.

22 - 27 Nisan 2013 tarihleri arasında kutlanacak “1’nci Dünya Aşı Haftası” etkinliklerinin de başlatıldığı törende konuşan Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, aşı kampanyasının amacının çocuklara ulaşmak olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın eksik aşılarını tamamlamak üzere aile sağlığı merkezlerimize götürelim. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini aydınlatalım” dedi.

Aşılama oranında Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin üzerinde bir başarı elde ettiğini de anımsatan Dr. Tay, Manisa’da aşıyla korunabilir birçok hastalığın kökünün kazındığını söyledi.

2002 yılında 14 milyon lira olan bağışıklama bütçesinin 2012’de 400 milyon liraya ulaştığını kaydeden Dr. Tay, aşılama oranında Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin önüne geçtiğine vurgu yaptı. Aşılamada elde edilen başarının ülke sağlık verilerine yansımasına da değinen Dr. Tay, 2003 yılında 7 hastalığa karşı aşılama yapılırken, bugün 13 hastalığa karşı aşılama yapılmaya başlandığını bunun sonucu olarak da Manisa’da artık birçok hastalığın görülmediğini belirtti.

Türkiye’de aşılama hizmetlerinin Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz yapıldığını hatırlatan Dr. Tay, “Bu aşı kampanyasında da çocuklarımızın eksik aşılarını tamamlamak üzere aile sağlığı merkezlerimize götürelim. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini aydınlatalım” şeklinde konuştu.

"T.C. İLE GURUR DUYUYORUZ"
Dr. Tay’ın ardından kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, konuşmasında “T.C.” tartışmalarına değindi. AK Parti ile hesabı olanların dini ve milli değerleri suistimal ederek prim yapma gayreti içerisinde olduğunu savunan Yurttaş, “Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili hiçbir sorunumuz yoktur, olamazda. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü hedef edinen, o tarihi bir kalkınma dönemeci olarak gören, o tarihte ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmaya çalışan, kişi başı milli geliri 25 bin doların üzerine çıkarmaya çalışan, ihracatı 500 milyon dolar olarak hedefleyen bir partinin Cumhuriyetin ilkelerine karşı olması asla ve asla söz konusun değildir. Bizim amacımız Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine yükseltmektir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın logosundaki ay yıldızı gösteren Yurttaş “Bu ay yıldız Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyor. Bu logodaki ay yıldız başkalarının değil. Hem bayrağımızla hem de Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Sağlığı Müdürü Tay ile Aile Sağlığı Merkezi’ni gezen Milletvekili Yurttaş, merkeze gelen Azra Polatlı isimli 1 yaşındaki bir bebeğin aşısını da yaptı.
Kaynak: İHA