Ak Partili Koca: Yolsuzluk Davası İçin Bilgi Kirliliği Oluşturuyorlar

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkilileri hakkında Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’nca ihaleye fesat karıştırma, zimmet, edimin ifasına fesat karıştırma suçlarından dolayı toplam 8 ihalede 11 adet dava açılmış durumda olduğunu söyledi.

Koca, iddianamelerin ortaya çıkmasıyla kamuoyunda bilgi kirliliği ve sanıkların maddi gerçekler dışına yönlendirme çabası içinde olduğunu savundu. "Yargı bize erişemez diyen zihniyetin devamını burada da görüyoruz. 'Yapmadık' diyemiyorlar. 'Biz belediyeyi zarara uğratmadık' diyemiyorlar da neden 'soruşturuluyoruz neden yargılanıyoruz' diyorlar." dedi.

Eskişehir'de bir otelde basın toplantısı düzenleyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve partililer, son dönemlerde Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen soruşturma aşamasının ardından hazırlanan iddianame hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, 2009 yılında, Eskişehir İmar İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'nin almış olduğu ihalelerde belediyeye çok yüksek fiyatlarla beton sattığına ilişkin tespitler yaparak, konuyla ilgili 3 yıl önce suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

"Bugün CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkilileri hakkında Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’nca ihaleye fesat karıştırma, zimmet, edimin ifasına fesat karıştırma suçlarından dolayı toplam 8 ihalede 11 adet dava açılmış durumda." diyen Milletvekili Koca, her bir dosyadan ve her suçtan dolayı ayrı ayrı cezalandırılmaları istendiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Koca, iddianamenin içeriğinde kamu zararının yüksek boyutlarda olduğunu belirtti.

Soruşturma kapsamında yargılamayı sulandırma, devletin savcısına dahi dil uzatma peşinde olanlar olduğunu kaydeden Koca, "Savcının iddianamelerinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ihalesi yapılan Eskişehir Kentsel Gelişim Projesi'nin beş etabı, 'Masal Dünyası' yapım işi, "Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler yapılması" yapım işi ceza yargılamasına konu olan dosyalardır. Yargılamada sanıklar arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Genel Sekreterler, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları'nın şüpheliler arasında yer aldığı dosyalarda, savcılık aşamasında on ayrı birbiriyle uyumlu bilirkişinin raporunun aldırıldığı da açıktır." dedi.

İddianamelerin ortaya çıkmasıyla birlikte kamuoyunda bilgi kirliliği ve sanıkların maddi gerçekler dışına yönlendirme çabası olduğunu saıvunan Koca şöyle dedi: "Yapmadık diyemiyorlar. Biz belediyeyi zarara uğratmadık diyemiyorlar da neden soruşturuluyoruz neden yargılanıyoruz diyorlar. Yargı bize erişemez diyen zihniyetin devamını burada da görüyoruz. Maddi vakıalar, özellikle yüksek bedelle Beton satılması hususu hiçbir şekilde gündeme getirilmemeye çalışılmakta, kamuoyunun ilgisini bundan uzak tutma telaşı gözükmektedir."