Adıyaman’da ‘dünya Aşı Haftası’ Etkinliği

22-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Aşı Haftası nedeniyle Adıyaman’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Adıyaman’da ‘dünya Aşı Haftası’ Etkinliği
Adıyaman Halk Sağlığı tarafından Merkez Sağlık Ocağı bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte halkoyunları gösterileri sunuldu, şiirler okundu. Program kapsamında temsili aşı yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman’da yıllardır birinci basamak sağlık hizmetleri ve bağışıklama hizmetleri kapsamında Halk sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin çok gayretli çalışmalarının olduğunu ve aşılama konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde bir oran yakalandığını söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu ise, aşıların zamanında ve takvimine uygun aralıklarla uygulanmasının çok önemli olduğunu kaydederek, “Aşılar, difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, hepatit B, hepatit A, su çiçeği, menenjit, verem, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve pnömokokların sebep olduğu birçok hastalıktan korur. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlarda korunmuş olur” dedi.

Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Dilek Çağ ise, Adıyaman’da ki aşılama oranlarıyla ilgili bilgiler verdi.
Kaynak: İHA