Yangında Ölenler Memleketlerine Gönderildi

Küçükçekmece’deki yangında hayatın kaybedenlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Cenazelerin gönderilmesi sırasında bazı yakınlarının baygınlık geçirdiği görüldü.

Kanarya Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde bir evde yangında ölen 5’i çocuk 6 kişinin otopsi işlemleri tamamlandı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 adet cenaze nakil aracıyla Kanarya Mahallesi’ndeki Mareşal Fevzi Çakmak Camii’ne götürüldü.

Burada vatandaşlardan helallik istendi. Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ve Belediye Başkanı Aziz Yeniay da camiye gelerek ailelere başsağlığı diledi. Başkan Yeniay, cenazelerin götürüleceği Mardin ve İçel’e 2 adet otobüs göndereceklerini duyurdu.
Helallik istenmesinden sonra cenaze araçları camiden ayrıldı. Araçlar hareket ettiği sırada, ölenlerin yakınlarından bazıları baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenlere vatandaşlar su ve kolonya ile müdahale etti.

YEĞENİNİ KURTARDI KIZI ÖLDÜ
Evde, yangın çıktığı sırada 8 kişinin bulunduğu belirtildi. Gülcan Erten ve Elif Erten’in çocuklara bakmak için eve geldikleri, ailenin diğer fertlerinin ise alışveriş için dışarı çıktığı kaydedildi. Yangının fark edilmesi üzerine Gülcan Erten’in Ahmetcan Bahçi’yi alarak dışarı çıkmayı başardı. Ancak Elif Erten, 7 aylık kızı Nisanur ve diğer 4 çocuk ile dışarı çıkmayı başaramadı. Dışarıdakiler de içeri giremedi. Yangının söndürülmesinden sonra içeri giren ekiplerin Elif Erten’i kucağında bebeği ve diğer çocukların da etrafında toplanmış olarak bulduğu ifade edildi.

Ölenlerden 4 yaşındaki Fatmagül Erten’in yangında yeğenini kurtarmayı başaran Gülcan Erten’ın kızı olduğu öğrenildi.
Yangında Elif Erten (20) ile kızı 7 aylık Nisanur Erten, Fatmagül Erten (5), akrabalarının çocukları Ömer Bahçi (4) ve 6 yaşındaki ikizler Aylin ve Hilal Bahçi hayatını kaybetmişti .