Türkiye’nin İlk Çocuk Orkestrası Bursalı Müzik Severlerle Buluştu

Türkiye’nin ilk ulusal çocuk senfoni orkestrası Bursalılar ile buluştu.

Türkiye’nin İlk Çocuk Orkestrası Bursalı Müzik Severlerle Buluştu
Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, notalar müzikalini Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde sahneledi. Topluluğu oluşturan her farklı bireyin bir bütün oluşturmasının önemini ve anlamını eğlenceli bir dille anlatan müzikal, özellikle çocukların büyük ilgisini çekti. 2006 yılında kurulan senfoni orkestrasının Şef ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Dr. Rengim Gökmen yaparken, müzikalin sunuculuğunu ise oyuncu Serhan Arslan yaptı.

Orkestrasının Şef ve Genel Müzik Direktörü Prof. Dr. Rengim Gökmen, “Çocukların senfoni orkestrası oluşturabilecek düzeyde bin enstrüman becerisine ve bilinç düzeyine erişmeleri çok sık rastlanan bir durum değil. Bu durum ülkemizdeki müzik seviyesini ve müzik eğitimleri seviyesinin çok güzel bir yansımasını gösteriyor” dedi.


Orkestranın Sosyal ve Psikolojik Danışmanı Dr. Erdal Atabek ise, “Biz notaların birbirini nasıl tamamladığını anlatan bir metin yazdık. İnsanlar gibi notalarında çeşitli duygularının olabileceğini, bu müziğin herkes tarafından duyulan ve paylaşılan bir güzellik olduğunu söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Orkestranın sunuculuğunu yapan oyuncu Serhan Arslan da, Türkiye’nin her köşesinden gelen yetenekli arkadaşlarla beraber olduklarını böyle renkli orkestraya sunuculuk yapmaktan büyük keyif aldığını söyledi.

Kaynak: İHA